Woningisolatie in Genemuiden | Isocoat Isolatie
Woningisolatie Genemuiden

Woningisolatie in Genemuiden

Woon je in Genemuiden en ben je op zoek naar een professioneel bedrijf woningisolatie? Dan kan Isocoat Isolatie jou helpen bij het isoleren van onder meer je muren, vloeren of dak. Woningisolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor je portemonnee.

Kijk direct of je in aanmerking komt voor subsidie.

Woningisolatie Genemuiden besparing

Nieuwbouwhuizen van tegenwoordig zijn standaard goed geïsoleerd, maar bij veel oudere huizen is dit niet het geval. Vaak vind je bij dit soort huizen holle ruimtes tussen de muren, of tussen de verschillende vloeren. Behalve energiebesparing is woningisolatie ook een goede manier om vocht en schimmel in je huis tegen te gaan.

Soorten woningisolatie

Gevelisolatie en spouwmuurisolatie

Bij gevelisolatie gaat het om het isoleren van een buitenmuur van je woning in Noord Holland. Vaak is dit een bakstenen muur, maar soms gaat het om kunststof of hout. In het geval dat het een spouwmuur betreft, is spouwmuurisolatie zonder meer het makkelijkst. Een spouwmuur is een buitenmuur die bestaat uit twee losstaande muren, met daartussen vaak een holle ruimte van zo`n zeven tot negen centimeter. Dit is een veel toegepaste bouwtechniek in Nederland omdat het vochtwerend is. Het nadeel is, dat het een slechte isolerende werking heeft. Bij spouwmuurisolatie worden kleine gaatjes in de buitenmuur geboord (in de voegen), om vervolgens isolatiemateriaal naar binnen te spuiten.

Ga naar spouwmuurisolatie >>

Vloerisolatie

Een koude vloer is meestal het gevolg van een slechte isolatie van deze vloer. Een isolerende laag tegen de onderkant van de vloer kan het probleem oplossen. Zo wordt de koude kruipruimte, afgesneden van de vloer, en kan deze minder snel koud worden. Het gaat hierbij om een gespoten laag isolatie. Door het materiaal in lagen aan te brengen, kunnen wij alle naden, gaten en kieren, goed afsluiten. Op deze wijze ontstaan geen koudebruggen.

Ga naar vloerisolatie >>

Kruipruimte isolatie

Bij huizen met een hoge grondwaterstand komt het vaak voor dat vocht optrekt in de kruipruimte en via de fundering omhoog in de muren. Deze vochtige muren vormen de perfecte voedingsbodem voor schimmels, wat een zeer ongezonde omgeving kan opleveren voor jou als bewoner. Kruipruimte isolatie of bodemisolatie gebeurt altijd door een specialist. Isocoat Isolatie is zo’n specialist, die ook in Genemuiden actief is.

Ga naar bodemisolatie >>

Woningisolatie Genemuiden dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte in huis gaat verloren via het dak. Om deze te isoleren kunt u kiezen voor twee opties: dakisolatie aan de binnenzijde of de buitenzijde. Ook een plat dak kan vaak makkelijk worden geïsoleerd. Bijvoorbeeld door speciale isolerende dakbedekking aan te brengen. Voor meer informatie over alle vormen van isolatie in je huis in Genemuiden kun je uiteraard bij ons terecht. Een dak isoleren wij aan de binnenkant met purschuim, HFO-schuim of Icynene. Alle drie gespoten polyurethaanproducten.

Ga naar dakisolatie >>

Welke isolatiematerialen gebruikt Isocoat Isolatie?

Er zijn meerdere soorten isolatiematerialen die elk weer geschikt zijn voor een bepaald type isolatie;

Purschuim

Put is algemeen bekend om gaten mee te dichten maar ook om luchtdichte lagen aan te brengen ter isolatie van muren, daken en vloeren. Het voordeel is de hoge isolatiewaarde maar de duurzaamheid van pur is minder. Niet dat het niet lang mee gaat maar het effect op het milieu voor productie en verwerking is groot omdat het met zogenoemde hfk’s wordt gespoten.

Icynene

In tegenstelling tot pur heeft Icynene juist een goede naam wat duurzaamheid betreft en de isolatiewaarde is vergelijkbaar met die van normale purschuim. Icynene bestaat dan ook uit dezelfde grondstoffen maar wordt met behulp van een blaasmiddel op waterbasis op het te isoleren oppervlakte gespoten.

Isolatiekorrels

Isolatiekorrels van polystyreen worden samen met een bindmiddel in de te isoleren ruimte gespoten waar het een aaneengesloten geheel vormt die waterafstotend is en blijft én niet kan verzakken. Het wordt vooral gebruikt voor spouwmuurisolatie.

Inblaaswol

Supafil inblaaswol van Knauf® is zijn speciale glaswolvlokken die in een spouw kunnen worden gespoten. De inblaaswol is net als Icynene en pur waterafstotend en is duurzaam.

Wat doet Isocoat

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Genemuiden. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen.

Vraag naar de mogelijkheden

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning in Genemuiden? Aarzel dan niet op contact/a> op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Coatings

Wist je dat je ook bij ons terecht kunt voor coatings:

Offerte isolatie

Lees ook:

Reactie plaatsen