Woningisolatie in Ommen - Isocoat Isolatie

Woningisolatie in Ommen (Overijssel)

Woon je in het mooie Ommen in Overijssel en wil jouw woning (beter) isoleren? Isocoat Isolatie is het bedrijf voor woningisolatie in Ommen. Wij isoleren woningen, bedrijven, schepen en nog veel meer in heel Nederland. Een goed geïsoleerd huis is beter voor de portemonnee én het milieu. Ook zal er in de winter door een goede isolatie geen warmte verloren gaan. De isolatie verschilt per type woning en moet zorgvuldig gebeuren. Het is dus een klus die het beste door een professional gedaan kan worden. woningisolatie Ommen schimmel

Problemen door slechte of niet geïsoleerde woning

Woningisolatie is belangrijk om verschillende redenen. Belangrijke problemen die kunnen ontstaan bij een niet geïsoleerd huis zijn kou en hoge stookkosten. Een huis zonder isolatie zal heel snel warmte kwijt raken, wat het wooncomfort erg beïnvloed. Het kwijtraken van warmte gebeurt via het dak, ramen, vloeren en muren. Daarnaast zul je veel meer kosten kwijt zijn aan de verwarming, omdat deze constant aan moet slaan om de temperatuur op peil te houden. Andere problemen dat een niet geïsoleerd huis met zich meebrengt zijn:
  • Vochtigheid en schimmel
  • Meer uitstoot van Co2
  • Geluidsoverlast

Welke vormen van isolatie zijn er?

Er bestaan meerdere vormen van woningisolatie die afhankelijk zijn van het type woning en het type oppervlakte. Zo hebben een tussenwoning, een vrijstaande woning, containerwoningen en bedrijfspanden allemaal een andere aanpak nodig, omdat ze een andere bouw hebben.

Dakisolatie

Allereerst is er dakisolatie. Dit is één van de belangrijkste vormen van woningisolatie, omdat warmte opstijgt en dus gemakkelijk door een niet geïsoleerd dak kan ontsnappen. Een dak isoleren kan op verschillende manieren. Over het algemeen wordt gekozen voor isolatie van de binnenkant van het dak. Dit kan met bijvoorbeeld glaswol. Andere opties zijn Purschuim of Icynene.

Ga naar dakisolatie.

Vloerisolatie

Ook via de vloer kan de warmteverlies optreden, vooral als je een kruipruimte onder het huis hebt. Isolatie van de vloer kan met bijvoorbeeld icynene of purschuim.

Ga naar vloerisolatie.

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de muren met een spouw, een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, gebeurt via spouwmuurisolatie. Hierbij wordt de ruimte tussen de twee muren opgevuld. De isolatie wordt aangebracht via gaten in de muur en een blazer die het materiaal naar binnen spuit.

Ga naar spouwmuurisolatie.

Bodemisolatie

Als je een kruipruimte onder je huis hebt, kun je de bodem ervan isoleren wanneer het isoleren van de vloer geen optie is omdat bijvoorbeeld de ruimte te gering is. Het materiaal dat hierbij wordt gebruikt is vaak EPS korrels of EPS chips.

Ga naar bodemisolatie.
Woningisolatie Ommen materiaal

Veel voorkomende isolatiematerialen

De verschillende materialen voor isolatie hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Hier onder volgen een aantal van de meest gebruikte materialen.

Glaswol

Dit materiaal is gemaakt van gerecycled glas en wordt vooral gebruikt voor de isolatie van daken. Het materiaal is brandveilig en kan goed samengedrukt worden. Hierdoor kan er geen warmte of vocht doorheen komen. Het materiaal is in verschillende manieren en samenstellingen te verkrijgen.

Purschuim

PUR is een goede keuze voor isolatie, omdat het ruimtes goed opvult en geen vocht aantrekt of vasthoudt. Het wordt vooral gebruikt voor de isolatie van hellende en platte daken.

Icynene

Icynene is vergelijkbaar met purschuim. Dit isolatieschuim wordt in vloeibare vorm aangebracht en zet vervolgens uit. Het voordeel van dit materiaal is dat het duurzamer is dan normale purschuim, geurloos en ademend.

Wat doet Isocoat

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Ommen in de provincie Overijssel. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie, dakisolatie verzorgen en coatings aanbrengen:

Vraag naar de mogelijkheden

Vraag naar de mogelijkheden Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning en op zoek naar een isolatiebedrijf in Ommen? Aarzel dan contact niet op  op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Offerte isolatie