De voordelen van dakisolatie op jouw energielabel | Isocoat Isolatie
Dakisolatie en het energielabel

Dakisolatie en het energielabel

Een energielabel geeft aan of jouw huis meer of minder energiezuinig is en geeft zo ook aan of er aanvullende besparende maatregelen nodig en/of mogelijk zijn. Door een energielabel aan te vragen en definitief te maken, krijg je een overzicht van de kenmerken van de woning, zoals:
Tijdens het aanvragen worden allerlei vragen gesteld over de woning, dus ook over wel of niet aanwezige dakisolatie.

De niveaus van het label lopen van A (energiezuinigst) tot en met G (minst energiezuinigst). Heeft/krijgt jouw woning label G? Dan is het tijd om na te denken over de mogelijkheden om een hoger label te krijgen. Niet alleen om de stookkosten naar beneden te krijgen, maar ook om de woning aantrekkelijker te maken wanneer je van plan bent deze te gaan verkopen.

Op de site van de overheid wordt alles uitgelegd en kun je een label aanvragen voor de eigen woning of voor iemand anders.

Energielabel en dakisolatie

Belang van dakisolatie

Het belang van dakisolatie is al enige tijd bekend. Isolatie zorgt ervoor dat zo min mogelijk energietransport plaatsvindt tussen ruimten waar verschillende temperaturen heersen. Dakisolatie vormt een barrière tussen de koude (of warme) buitenlucht en de woning.

Warme lucht stijgt altijd en verzamelt zich boven in de woning. Wanneer het dak niet goed is geïsoleerd zal daar de meeste warmte weer worden afgegeven. Wordt de warmte tegengehouden, dan zul je minder hoeven te stoken met alle bijkomende voordelen.

Opgemerkt moet worden dat de milieubelasting, voor het produceren van dakisolatie-materiaal, wel opweegt tegen de mindere uitstoot van Co2 door een huishouden met een woning waar dakisolatie is toegepast.

Voordelen dakisolatie

Het belang van dakisolatie met betrekking tot het milieu is hierboven beschreven, maar directe, waarneembare voordelen spelen natuurlijk ook een grote rol.
Energielabel woningisolatie

Andere vormen van isolatie toepassen

Alleen dakisolatie is niet voldoende om een woning energiezuinig en minder milieubelastend te maken. Bij het aanvragen van een energielabel komen alle isolatiemogelijkheden aan de orde. Dus bijvoorbeeld ook spouwmuurisolatie, beglazing enz.

Wil je een goed geïsoleerde woning? Dan moet je ook deze vormen van isolatie toepassen:

Isocoat IsolatieGerelateerde artikelen

Wat kan Isocoat betekenen?

Isocoat zorgt niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat door hoogwaardige isolatiewerkzaamheden, maar ook de tarieven zijn gunstig waardoor de investering zich binnen enkele jaren terugverdient. We verzorgen het isoleren van kleine tot zeer grote ruimten en geven 10 jaar echte garantie op aangebrachte isolatie.

Isocoat heeft alle kennis in huis voor:
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Bodemisolatie
  • Dakisolatie
Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Offerte isolatie
Reactie plaatsen