Supafil Inblaaswol: woningisolatie (spouwmuur)
Knauf Supafil Inblaaswol

Knauf Supafil Inblaaswol

Knauf Supafil Inblaaswol is een materiaal wat veel wordt gebruikt voor de isolatie van spouwmuren, vliesgevels, scheidingswanden, plafonds en hellende daken. Het is een vorm van glaswol met betrouwbare isolerende eigenschappen.

Waarom isolatie van huizen

Het zijn vaak de wat oudere huizen die behoefte hebben aan een goede isolatie. De behoefte is vooral ontstaan na de oliecrisis van 1973.

Toen in die periode de olieprijzen enorm stegen ontstond er een grote behoefte om de huizen te isoleren, om het verbruik van de energie terug te dringen. Door de huizen te isoleren kan men veel op de stookkosten besparen.

Een huis kan op diverse manieren geïsoleerd worden namelijk via:
 • dak
 • gevel
 • ramen
 • vloer
Hoe beter het geïsoleerd is hoe comfortabeler je woont. Tegenwoordig wordt een huis gebouwd en houdt men rekening met al deze isolerende eigenschappen. Ook de ramen worden tegenwoordig voorzien van dubbel glas. De spouwruimte in een bestaand huis kan men, ook nog achteraf, isoleren middels spouwmuurisolatie.

Isolatie spouwmuur met Supafil

Voor spouwmuurisolatie kan Knauf Supafil gebruikt worden.Het is een inblaaswol (wit) dat op sneeuw lijkt. Knauf Supafil of glaswol bestaat voor 78% uit gerecyclede grondstoffen.

Het basismateriaal vis gerecycled glas. Het wordt in principe precies hetzelfde vervaardigd als glaswol. Knauf Supafil bestaat uit glasscherven, zand, soda en kalksteen.

De grondstoffen worden in een oven verhit tot 1100 graden Celsius. Er wordt geen bindmiddel aan toegevoegd zoals dat bij glaswol wel het geval is. Omdat er geen bindmiddel aan toe is gevoegd blijft dit materiaal spierwit.

Voordelen

Omdat aan Knauf Supafil een waterafstotend middel wordt toegevoegd zal het zeker geen vocht opnemen. Daarom is het materiaal uitermate geschikt om te gebruiken voor de isolatie van spouwmuren. Het is vochtwerend van binnen naar buiten en omgekeerd. Daarom kan het dus niet vochtig worden en kunnen er ook geen schimmels ontstaan.

knauf supafil inblaaswol

Verwerking

Voordat het materiaal wordt verwerkt worden er eerst gaten in de buitenmuur geboord. Daarna, wanneer dat is gebeurd, wordt het materiaal onder druk in de spouw geblazen.

Het is een goed materiaal waarbij gegarandeerd wordt, dat wanneer het materiaal eenmaal in de spouw is gespoten en verdeeld is, niet zal gaan zakken. Het materiaal Supafil heeft de milieuwaarde 1. Het is het meest milieuvriendelijke materiaal voor spouwmuurisolatie. Het is onbrandbaar en heeft de Europese brandveiligheidsklasse 1.

Waarom kies je voor Supafil Inblaaswol

Glaswol bespaart over zijn gehele levensduur meer dan 500x de energie die nodig is om de producten te produceren.

Daarnaast verbetert glaswol de algehele duurzaamheid van het gebouw waarin het wordt toegepast. Ook de binnenluchtkwaliteit krijgt een opsteker. Het is minder geschikt voor smalle spouwmuren en vochtgevoelige gevels.

Je kunt vrijblijvend bij ons informeren naar de mogelijkheden en voordelen voor jou. Hierbij hebben we de belangrijkste voordelen en eigenschappen alvast op een rijtje gezet voor je:
 • Uitstekende thermische en akoestische isolatie.
 • Eenvoudige verwerking.
 • Brandwerend en waterafstotend.
 • Milieuvriendelijke isolatie: hoog gehalte gerecyclede stoffen en lage productie-energie.

De beste keuze voor jouw woning?

Of Knauf Supafil Inblaaswol de beste keuze is voor jouw spouwmuurisolatie? Doorgaans is Knauf Supafil de goedkoopste oplossing die wij aanbieden. Of het de juiste keuze is voor jouw woning hangt af van factoren als:
 • Type woning
 • Jouw budget
 • Onze eigen ervaring
Wij geven je advies op basis van onze ervaring. In combinatie met jouw wensen komen we gezamenlijk tot een passende oplossing voor problemen als:

Purschuim en Knauf Supafil Inblaaswol

Knauf Supafil Inblaaswol is niet de enige optie die je hebt. Andere isolatiematerialen zijn:

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer inhoudelijke informatie? Neem gerust contact met ons op.

Offerte aanvragen

Direct een offerte aanvragen?

Offerte isolatie

 
Reactie plaatsen