Wat is HFO-schuim en het verschil met pus-schuim? - Isocoat Isolatie
Wat is HFO-schuim?

Wat is HFO-schuim?

De meeste mensen weten wel wat bijvoorbeeld purschuim is, en waarvoor dat wordt gebruikt. Maar wat is dan HFO-schuim, is dat hetzelfde? In principe wel, maar er is een wel belangrijk verschil.

Pur-schuim of polyurethaanschuim

Polyurethaan ontstaat na het samenvoegen van twee chemische stoffen (een di-isocyanaat en een polyol). Het schuim wat daarbij ontstaat, heeft eigenschappen van beide stoffen, namelijk een hard en een zacht deel, waardoor het schuim hard en toch ook zacht blijft.
Urethaanverbindingen worden in gebruikt in verven, coatings en lijmen maar ook als isolatiemateriaal in de vorm van platen, en als gespoten schuim.

hfo-schuim-pur-schuimplatenIsolatieplaten van pur-schuim zijn uitstekend geschikt om te gebruiken tegen een vlakke ondergrond, waarbij de naden wel goed moeten worden afgedicht. Wil je echt alle gaten en kieren goed dichten, dan kun je het schuim tegen het te isoleren object spuiten.

Gespoten Pur-schuim

Bij gespoten pur-schuim gebruikt men een blaasmiddel, waarmee de componenten zich mengen, en tegelijkertijd worden opgebracht. Het blaasmiddel bevat meestal specifieke hfk’s (fluorkoolwaterstoffen), die echter een nadelig effect hebben op het milieu en het klimaat. Vanaf 2023 is daarom het gebruik van hfk’s in het blaasmiddel verboden, en gaat men daarom nu al over naar water-gedragen, en HFO (hydrofluoroolefin) bevattende blaasmiddelen, wat veel minder milieubelastend is.

gespoten-hfo-schuim

HFO-Schuim

Met HFO-schuim wordt meestal gewoon gespoten purschuim bedoeld, wat is opgebracht met een milieuvriendelijker blaasmiddel, namelijk HFO. De hfo’s hebben geen invloed op de isolerende werking van het ontstane purschuim-laag.

Waar wordt HFO-schuim gebruikt?

HFO-schuim wordt overal gebruikt waar ook purschuim kan worden gebruikt. Er verandert dus niets met betrekking tot de isolatiemogelijkheden van purschuim.
Gespoten HFO-purschuim kan worden gebruikt voor onder andere:
wat-hfo-schuim-isocoat-isolatie

Wat doet Isocoat-Isolatie?

Wij zijn een gecertificeerd isolatiebedrijf en gaan altijd met jou in gesprek als je jouw woning, bedrijf of wat dan ook wil (na)-isoleren. Samen gaan we kijken, ook ter plekke, welke maatregelen nodig zijn, om het object vakkundig te isoleren. Bespaar veel geld op de energierekening, en maak ook gebruik van de subsidiemogelijkheden, voor zolang dit nog kan.

Meer informatie over HFO-schuim?

Vraag een offerte aan of neem contact op met ons voor meer informatie over HOF-schuim en isolatie.

Offerte isolatie

Lees ook:

Reactie plaatsen