Vloerisolatie Friesland - Isocoat Isolatie

Vloerisolatie Friesland

Vloerisolatie voor jouw bedrijfspand of woning in Friesland?

Ben je op zoek naar vloerisolatie en woon je in Beetsterzwaag, Bolsward, Burgum, Dokkum, Drachten, Gorredijk, Heerenveen, Franeker, Harlingen, Joure, Leeuwarden, Lemmer of  Sneek dan ben je bij Isocoat Isolatie aan het juiste adres.

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is één van de manieren om je huis te isoleren. Naast vloerisolatie is er bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en dakisolatie, maar ook (drie)dubbele beglazing.

De meest gebruikte manier van vloerisolatie is het aanbrengen van PUR schuim onder de vloer, vanuit de kruipruimte. Hierdoor blijft de kou in de kruipruimte waar het normaal direct toegang had tot de vloer met een koude vloer als gevolg.

Waarom vloerisolatie in Friesland?

Vloerisolatie heeft als primaire doel natuurlijk om het huis warm te houden. Maar er zijn meer redenen om vloerisolatie te laten installeren.

Warmer

De vloer voelt warmer aan doordat het PUR schuim er direct onder is aangebracht. Dus niet alleen de lucht is warmer, ook voelt de vloer zelf warmer aan wanneer je hier bijvoorbeeld op blote voeten overheen loopt.

Geen vocht

Optrekkend vocht uit de kruipruimte krijgt geen kans meer. Doordat er veel PUR wordt aangebracht op kritieke plekken is het onmogelijk om nog last te hebben van vocht.

Verdeling van de warmte

De verdeling van de warmte loopt synchroon met die van de vloer. Warme vloer, warme ruimte. Zo wordt de warmte goed verdeeld over de hele ruimte.

Droge lucht

Door de vloer te isoleren is minder vocht aanwezig. En doordat er minder vocht aanwezig is, zal er ook een drogere lucht zijn in de kamer. Droge lucht kan sneller verwarmd worden en houdt ook warmte vast wanneer de verwarming uit staat. Deze stabiliteit van temperatuur geldt zowel bij het vasthouden van warme als van koele lucht.

plaatsen vloerisolatieNaast het doel om je huis warm te houden zijn er meer redenen om vloerisolatie te installeren.

Voordelen vloerisolatie voor jouw woning in Friesland

Naast alle comfortabele voordelen die vloerisolatie biedt, zijn er nog meer redenen om vloerisolatie te laten installeren.

Lagere energierekening

Per vierkante meter vloer bespaart vloerisolatie zo’n 5 tot 7 kubieke meter gas per jaar. Vooral voor grotere ruimtes scheelt dit dus een heleboel.

Landelijke subsidie

Naast het gebruik dat daalt is er ook een landelijke subsidie voor isolatie. Dat maakt het mogelijk om je investering nog sneller terug te verdienen.

Waarde van het huis neemt toe

Dit heeft te maken met het definitieve energielabel dat overhandigd moet worden bij de verkoop van een huis. Sinds 2008 is het verplicht een huis over te dragen met een energielabel, dit geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Er wordt dan gekeken naar de mate van energieverbruik en van isolatie. Handige informatie voor huizenkopers, want dit scheelt in de energierekening.

Vormen van isolatie voor jouw woning of bedrijfspand in Friesland

Bij Isocoat Isolatie kun je terecht voor vakkundige isolatie van de woning in de vorm van:

Offerte aanvragen voor vloerisolatie in Friesland

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte isolatie