Icynene: isolatie van woningen en bedrijfspanden (Isocoat Isolatie)

Icynene

Icynene is een 'nieuw' soort Eco Isolatieschuim. Het is een soort purschuim, met dit verschil dat het de milieuvriendelijkere variant is. Het verschil tussen purschuin en icynene zit in de wijze waarop het wordt aangebracht. Het wordt gebruikt voor de isolatie van woningen, stallen en bedrijfspanden. Denk aan daken, muren, vloeren. Isocoat Isolatie is in Noord-Nederland exclusief dealer van Icynene.

Wat is Icynene?

Icynene is een thermisch isolatieschuim met open celstructuur. Inmiddels zijn meer dan 400.000 gebouwen wereldwijd geisoleerd met Icynene. Denk hierbij aan standaardwoningen (vrijstaande woningen, hoekwoningen, rijtjeswoningen), ziekenhuizen, scholen, boerderijen etc).

Waarom Icynene?

Icynene is een soort purschuim maar dan watergeblazen. In een normale woning zijn veel plekken waar warme lucht naar buiten kan. Denk bijvoorbeeld aan ramen, deuren, kozijnen en andere plekken. Deze warme lucht wil je in de woning houden want waarom zet je anders je verwarming aan?

Icynene heeft als grote voordeel dat het 100 keer zijn eigen omvang uitzet. Hierdoor heeft lucht uit de woning simpelweg geen kans meer om te ontsnappen. De kleinste gaten en kieren worden gedicht waardoor de woning op en top geïsoleerd is. Ook koudebruggen zijn verleden tijd.

Besparen op je energierekening

Je kunt je voorstellen dat deze vorm van isolatie een positieve invloed heeft op je energierekening. Een hoge energierekening is hiermee definitief van de baan, je bespaart onderaan de streep geld.

Geschikt voor houten vloeren

Voor de isolatie van houten vloeren is Icynene bij uitstek geschikt vanwege het ademende karakter.

Vormen van isolatie

Onderstaande video laat je zien wat Icynene doet en wat de voordelen zijn:


Toepassingen Icynene Isolatiemateriaal

Icynene kan toegepast worden bij:

Voordelen Icynene

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Icynene is energiebesparend en luchtdicht

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Icynene is goed voor het milieu. Zonder vluchtige organische stoffen, geurloos en ozonvriendelijk

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Icynene biedt 25 jaar garantie . Het krimpt niet, absorbeert geen water.

HR++ Isolatiekorrels, Purschuim en Supafil Inblaaswol

Icynene is niet de enige optie als het gaat om isolatiemateriaal. Andere isolatiematerialen zijn:

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer inhoudelijke informatie? Neem gerust contact met ons op.

Offerte aanvragen

Direct een offerte aanvragen?

Offerte isolatie