Vloerisolatie en het energielabel? | Isocoat Isolatie
Het belang van vloerisolatie voor het energielabel?

Het belang van vloerisolatie voor het energielabel?

Een energielabel geeft aan of jouw huis meer of minder energiezuinig is, en geeft zo ook aan of er aanvullende besparende maatregelen nodig en/of mogelijk zijn. Door een energielabel aan te vragen en definitief te maken, krijg je een overzicht van de kenmerken van de woning, zoals:
Tijdens het aanvragen worden allerlei vragen gesteld over de woning, dus ook over wel of niet aanwezige vloerisolatie.

De niveaus van het label lopen van A (energiezuinigst) tot en met G (minst energiezuinigst). Heeft/krijgt jouw woning label G, dan is het tijd om na te denken over de mogelijkheden om een hoger label te krijgen.

Niet alleen om b.v. de stookkosten naar beneden te krijgen, maar ook om de woning aantrekkelijker te maken wanneer je van plan bent deze te gaan verkopen.

Energielabel en vloerisolatie

Op de site van de overheid https://www.energielabelvoorwoningen.nl wordt alles prima uitgelegd en kun je een label aanvragen voor de eigen woning of voor iemand anders.

Energielabel vloerisolatie

Belang van vloerisolatie

Het belang van vloerisolatie is al enige tijd bekend. Isolatie zorgt ervoor dat zo min mogelijk energietransport plaatsvindt tussen ruimten waar verschillende temperaturen heersen. Vloerisolatie vormt een barrière tussen de koude ruimte onder de woning (kruipruimte) en de woning erboven.

Hoe groter het temperatuurverschil tussen die twee, hoe groter en sneller het transport wanneer er geen isolerende laag aanwezig is. Gevolg is dat er meer moet worden gestookt om het warm te krijgen.

Maar meer stoken verhoogt ook de uitstoot van Co2. Een gemiddeld huishouden zonder vloerisolatie stoot zo’n 600 kilo meer Co2 uit dan één met vloerisolatie.

Opgemerkt moet worden dat de milieubelasting voor het produceren van vloerisolatie-materiaal wel opweegt tegen de mindere uitstoot van Co2 door een huishouden met een woning waar vloerisolatie is toegepast.
  • Geen energietransport (warm/koud) tussen kruipruimte en woning
  • Minder koude vloer
  • Minder verwarming nodig
  • Minder belastend voor het milieu.

Voordelen vloerisolatie

Het belang van vloerisolatie m.b.t. het milieu is hierboven beschreven, maar directe, waarneembare voordelen spelen natuurlijk ook een grote rol. Koude voeten vindt niemand leuk, een hoge energierekening evenmin. Dit zijn direct waarneembare gevolgen van een woning zonder vloerisolatie.
  • Minder last van koude voeten
  • Minder stoken
  • Lagere energierekening
Vloerisolatie energielabel

Andere vormen van isolatie toepassen

Alleen vloerisolatie is niet voldoende om een woning energiezuinig en minder milieubelastend te maken. Bij het aanvragen van een energielabel komen alle isolatiemogelijkheden aan de orde. Dus b.v. ook spouwmuurisolatie, beglazing enz.

Wil je een goed geïsoleerde woning dan moet je ook deze toepassen:

Wat kan Isocoat voor jou betekenen?

Isocoat zorgt niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat door hoogwaardige isolatiewerkzaamheden, maar ook de tarieven zijn gunstig waardoor de investering zich binnen enkele jaren terugverdient. We verzorgen het isoleren van kleine tot zeer grote ruimten en geven 10 jaar echte garantie op aangebrachte isolatie.

Isocoat heeft alle kennis in huis voor:
Offerte isolatie

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen