Spouwmuurisolatie: Isocoat Isolatie
Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Voorkom koude trek en vochtproblemen in huis

Offerte spouwmuurisolatie

Bespaar geld

Bespaar tot wel 30% op je energierekening
Spouwmuurisolatie

Offerte op maat

Ontvang vrijblijvend een offerte gebaseerd op jouw persoonlijke situatie

Spouwmuurisolatie

500+ klanten

Het team van Isocoat hielp al meer dan 500+ klanten 

Herken je deze problemen?

Spouwmuurisolatie

Koude tochtstromen

Heb je last van koude lucht in huis. Is het nooit echt aangenaam in huis. Tocht in huis kan ontstaan door slechte isolatie van de spouwmuren. Hiermee ontstaat een onaangenaam leefklimaat omdat de temperaturen nooit aangenaam zijn.
Spouwmuurisolatie

Hoge energierekening

Door de koude luchtstromen in huis kost het meer moeite om het huis warm te houden. Uiteraard zie je dit terug op je energierekening. De verwarming moet immers steeds iets hoger gezet worden. Dit kan vele malen efficiënter.
Spouwmuurisolatie

Zwarte plekken door schimmel

Zwarte plekken aan muren en plafonds ontsieren het aanzicht in bepaalde ruimten. Wat je ook probeert, je krijgt het maar niet weg. Deze zwarte plekken en schimmelvorming ontstaan doordat vocht niet naar buiten kan in een woning.
Spouwmuurisolatie

Vochtproblemen in huis

Vochtproblemen ontstaan in woningen waar vocht geen uitweg kent. In slecht geïsoleerde woningen wisselen temperaturen constant waardoor makkelijk vochtproblemen ontstaan. Dit kan slecht zijn voor je gezondheid. Ook geeft het problemen in huis.

We hebben goed nieuws: 

jij bent niet de enige met deze problemen

Dagelijks krijgen wij aanvragen van mensen die tegen dit zelfde probleem aanlopen. Met alle frustraties die erbij horen, want je wilt immers gewoon warm en behaaglijk in jouw eigen huis kunnen leven.

Wat is een spouwmuur?

Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur is de buitenmuur van jouw woning. De spouwmuur herken je door deze muur bestaat uit eenbinnenmuur en de buitenmuur. De meeste woningen in Nederland hebben zo'n spouwmuur. Tussen beide muren zitten een lege ruimte van plusminus 6 centimeter. Dit noemen we de spouw.

Deze ruimte voorkomt dat vocht van de buitenmuur een weg vindt langs de binnenmuur. Nadeel van deze lege ruimte is dat koude lucht makkelijk een weg vindt door de naden en kieren in de woning. 

>> Zie ook: wat is een spouwmuur?

Spouwmuurisolatie

Isolatiematerialen

Door de lege ruimte te vullen met isolatiemateriaal los je het tochtprobleem in huis op. Het isolatiemateriaal voorkomt namelijk dat de kou en tocht zich in jouw woning nestelt. Bij spouwmuurisolatie kun je kiezen voor verschillende materialen zoals:


Elk materiaal heeft een eigen prijs-kwaliteitsverhouding. Wij zullen je uitgebreid adviseren over de best mogelijke keuze. Geen zorgen: we vallen je niet lastig met lastige technische verhalen. We leggen je met praktische en korte voorbeelden uit wat het beste werkt in jouw situatie.

Dit mag je verwachten bij spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

De vooropname & de offerte

We starten altijd met een vooropname. Hierbij onderzoeken wij de muren op dingen als scheurvorming, de kwaliteit van het voegwerk en  de dampopenheid van de buren. Verder beoordelen wij de buitengevel op vocht en vorstgevoeligheid, we meten de betreffende spouwbreedte, we beoordelen de ventilatie openingen van een woning (in de woning en de kruipruimte) en we onderzoeken de spouwmuur op eventuele vervuiling .

Alle muren worden (o.a.) door middel van een endoscoop onderworpen aan goed onderzoek. Al onze bevindingen nemen we met je door. Je ontvangt een offerte op maat.

spouwmuurisolatie

Aan de slag

We gaan aan de slag met de isolatie van de spouwmuur. Bij aanvang zullen onze werknemers zich melden en de werkzaamheden even kort met u doorspreken. Hierna zullen ze beginnen met het testen van de afstellingen van de betreffende machine. Als de instellingen (nog) correct zijn kan het isoleren beginnen. 

Bij  hoek of tussenwoningen brengen we indien nodig een spouw afscheiding aan om te voorkomen dat het isolatie materiaal in de aangrenzende gevel terecht komt. Hierbij boren we de gaten schuin in de buitengevel. Hier drukken we borstels met een lengte van 1 meter, 1 voor 1 de spouwmuur in.
spouwmuurisolatie

Gaten boren in de muren

Om te isoleren boren we een gaten patroon met een passende boormaat op de kruising van de voeg met een onderlinge afstand van circa 80 cm. Deze boorgaten worden van onder tot boven over de gevel verdeelt in een overlappend verband. Rond kozijnen en dakranden worden extra gaten geboord voor een goede aansluiting. We letten er op dat we hierbij een niet een te grote boormaat kiezen word zodat er geen ernstige en blijvende schade optreedt. De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd met ladders. Maar indien nodig en door ons vermeld met een steiger of hoogwerker. Al onze boormachines zijn voorzien van een uniek afzuigsysteem waarbij er geen overlast is van de normaal grote hoeveelheden stof. Dit zorgt voor een schone en gezonde werkomgeving voor jou, onze werknemers en eventuele buren.

spouwmuurisolatie

Isolatiemateriaal in de spouwmuur blazen

Het vullen van de spouwmuur hangt  af van het gekozen isolatie materiaal. Het isolatie materiaal wordt doorgaans in de muur geblazen. Als het te vullen gat vol zit dan zal de machine dit aangeven en uitgeschakeld worden. Het vullen van de gevels gebeurd in een horizontale lijn. Dit wordt rij voor rij opgestapeld tot boven aan toe. Door de korte boorafstanden en overlap kunnen we je garanderen dat de spouwmuur goed gevuld raakt. Bij het afvoegen worden alle gaten nogmaals gecontroleerd op vulling, hierdoor blijft er geen gat ongevuld.
Spouwmuurisolatie

Afwerking en opruimen

Als alle boorgaten gevuld met isolatie materiaal zijn dan maken we de geboorde gaten weer netjes dicht met een speciesoort die bijkleurt bij de bestaande voegen van de woning. Omdat we continu langs de gevels moeten werken kan het zijn dat we dus door/langs de beplanting moeten. Uiteraard doen we ons uiterste best om hierbij zo min mogelijk overlast te veroorzaken en de tuin weer netjes en bezemschoon achter te laten.

Als alle werkzaamheden klaar zijn zullen de werknemers zich melden en even alles nalopen met de klant ter controle. Als dan alles goed bevonden is dan keren ze weer huiswaarts of op naar de volgende klus.

Spouwmuurisolatie

Nazorg

Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd zullen wij binnen een aantal dagen contact opnemen om te vragen of je tevreden bent en of de werkzaamheden naar wens zijn uitgevoerd. Dit is voor ons van belang om onze kwaliteit te waarborgen en hierdoor kunnen we onszelf indien nodig constant blijven verbeteren. Ons doel is een tevreden klant die er een goed gevoel aan over heeft gehouden, tevreden is over het geleverde werk en resultaat.

Dit zeggen onze klanten

"Naar wens opgeleverd"

Perfecte service. Vooraf duidelijk en uitgebreid geïnformeerd en alle mogelijkheden doorgesproken. Vriendelijk en professioneel personeel met kennis van hun producten. Alles volledig naar wens en volgens afspraak geïsoleerd en daarna schoon en netjes opgeleverd. We zijn uitermate tevreden.

Klaas Eggens

"Snel en voorspoedig"

Na een goed, open en eerlijk informatiegesprek gehad te hebben besloten voor Isocoat te kiezen. Hierna ging alles snel en voorspoedig. De gemaakte afspraken zijn na gekomen. De werklui die de isolatie hebben aangebracht zijn vakkundig, op tijd en alles word weer netjes achter gelaten.Kortom topbedrijf

Patrick Krombos

De voordelen op een rij

Besparen op stookkosten: spouwmuurisolatie

Bespaar op je stookkosten

Bespaar tot wel 30% op je energierekeningen

Vochtproblemen voorkomen: spouwmuurisolatie

Voorkom vochtproblemen

en de mogelijke klachten die hierbij horen

Spouwmuurisolatie Drenthe en Overijssel

Meer dan 10 jaar 

ervaring

Wij hebben de ervaring om je echt te helpen

Beter leefklimaat: spouwmuurisolatie

Aangenaam 

leefklimaat

Reken af met koude trek en lucht in huis

Gelijkmatige temperaturen: spouwmuurisolatie

Gelijkmatige temperaturen

In de zomer blijft het koeler in huis, in de winter warmer.

Spouwmuurisolatie Drenthe en Overijssel

Verdien je investering 

terug

Spouwmuurisolatie verdient zichzelf binnen 3-5 jaar terug.

Offerte op maat?

Spouwmuurisolatie in beeld

Spouwmuurisolatie Drenthe

Offerte op maat

Binnen 48 uur ontvang je van ons een passende offerte. 

Spouwmuurisolatie Overijssel

Keurige afwerking

Er is geen sprake van blijvende schade aan je woning. Wij zorgen dat alles keurig wordt afgewerkt.

Isoleren van spouwmuren?

Binnen 1 dag geregeld

Voor spouwmuurisolatie hoeft niet het hele huis verbouwd te worden. Binnen 1 dag is jouw woning geïsoleerd zonder extreme overlast.

Wil je dat wij je helpen?