Je woning duurzaam isoleren! - Isocoat Isolatie
Woning duurzaam isoleren

Woning duurzaam isoleren

Wil je de woning duurzaam isoleren? Wat is dan de beste manier om dit te doen en wat is het effect? Niet alleen voor de portemonnee maar ook op het milieu?

Isoleren is altijd beter dan helemaal niets doen!

Heb je een woning die niet of slecht geïsoleerd is, dan verdien je de isolatiekosten binnen een paar jaar terug. Want wanneer je nu de koude de woning warm stookt zodat het een beetje aangenaam aanvoelt, kost je dat je veel energie en dus geld.
Na isoleren zul je merken dat de stookkosten veel lager zijn en dat het wooncomfort een stuk hoger is. Dus waarom zou je het niet doen? Maar als je besluit jouw woning te isoleren, doe het dan duurzaam.

Wat is duurzaam of duurzaamheid?

Duurzaam of duurzaamheid is allang geen nieuwigheid meer. We zijn er al jaren ervan overtuigd dat de we (de mens) het milieu te zwaar belast en dat we meer van onze aarde vragen dan dat we ‘terug geven’.
Daarom is het belangrijk bij alles wat we doen, na te denken over wat het effect is op het milieu. Dat geldt niet alleen voor de industrie maar ook wij als consumenten kunnen ons steentje bijdragen. Dat doen we al door ons afval zoveel mogelijk te scheiden want deze scheiding zorgt ervoor dat er minder grondstoffen uit de natuur nodig zijn.



Met duurzaamheid bedoelen we dan ook dat de negatieve gevolgen van een activiteit voor onze omgeving (aarde, milieu) zo klein mogelijk zijn. Wanneer je bijvoorbeeld bij elk bezoek aan de supermarkt een nieuw plastic tasje koopt en deze thuis bij het afval gooit, ben je niet echt duurzaam bezig.
Voor de keuze van isolatiemateriaal geldt hetzelfde. Een duurzaam isolatiemateriaal is minder belastend voor het milieu.

Duurzame isolatie materialen

Er zijn vele isolatiematerialen in de handel die elk wel een aantal voor- en nadelen hebben. Je kunt de materialen onderverdelen in:
  • Natuurlijke materialen: cellulosevlokken, houtsnippers, kleikorrels, kokosnoot, kurk, riet, schapenwol, stro en vlas.
  • Minerale materialen: glas- en steenwol
  • Synthetische materialen: pur, Icynene, eps, pir
Voor elk van deze materialen moet een belasting worden gedaan op het milieu. De een zal meer en de ander minder duurzaam zijn. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen wat betreft bijvoorbeeld broeikasgasuitstoot, landgebruik, gifstoffen en recyclebaarheid.
De site MileuCentraal.nl komt tot de volgende indeling kijkend naar de gehele levensduur van de isolatiematerialen:
  • Iets beter dan gemiddeld: steenwol, glaswol, gerecycled katoen, eps, biofoam en
    thermosheets en thermoskussens van warmte reflecterende folie.
  • Gemiddeld: xps, pir, pur(zonder HFK’s*), resolschuim (PF), cellulose, cellenbeton en houtvezelisolatieplaten en -dekens.
  • Iets minder dan gemiddeld: Vlasplaten en -dekens, kurkplaten, cellulair glas.
  • Afraders: gespoten pur voor vloerisolatie met HFK’s als blaasmiddel en schapenwol.’

Vloer-, kruipruimte-, dak- en spouwmuurisolatie

Duurzame vloer-, dak- en spouwmuurisolatie wat achteraf wordt aangebracht (na-isolatie) is ook heel goed mogelijk. Isocoat Isolatie gebruikt alleen duurzame isolatiematerialen. Welk materiaal het beste is voor de klus om de woning duurzaam te isoleren, wordt door ons ter plekke bekeken.

Wanneer je een offerte aanvraagt of contact opneemt met ons kunnen we de opties doornemen. Maar we komen altijd bij je thuis kijken om de situatie ter plekke te beoordelen zodat we je goed en eerlijk advies kunnen geven.

Lees ook:

Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op!

Offerte isolatie
Reactie plaatsen