Woningisolatie in Flevoland - Isocoat Isolatie

Woningisolatie in Flevoland

Ben jij van plan om je huis te isoleren, woon je in Flevoland en zoek je hiervoor een betrouwbaar isolatiebedrijf? Het is belangrijk om woningisolatie te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Isocoat Isolatie verzorgt vakkundige woningisolatie voor alle soorten gebouwen in de provincie Flevoland.

We zullen je informeren over de verschillende vormen woningisolatie en adviseren welke optie en welk materiaal het beste aansluit bij jouw huis.

Het ongemak van een niet geïsoleerde woning

Wanneer je woning niet goed geïsoleerd is, vermindert dit het wooncomfort. Zo zul je in de winter de harder moeten stoken om het aangenaam warm te maken. Maar ook in de zomer zul je je huis meer moeten koelen omdat het sneller opwarmt vooropgesteld dat je het kunt koelen.

woningisolatie-flevoland-aantasting-constructie

Met een onvoldoende geïsoleerde woning is er bovendien een grotere kans op de vorming van vocht en schimmel in huis. Dit tast de constructie van jouw huis aan, maar is ook nog eens slecht voor je gezondheid.

De voordelen van een goed geïsoleerde woning zijn:

 • Beter voor het milieu
 • Tocht minder en houdt warmte beter vast
 • Demping van geluid van buiten
 • Geen vorming van condens op de ramen
 • Voorkomt vocht en schimmel in huis
 • Isolatie werkt energiebesparend, en verlaagt dus jouw stookkosten
 • Verhoogt de verkoopwaarde van het huis

Verschillende vormen isolatie

Spouwmuurisolatie en andere vormen van gevelisolatie

Bij spouwmuurisolatie isoleren wij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van de woning. Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur met daartussen een ruimte van zo’n 7 tot 10 centimeter. Door kleine gaatjes te boren in de buitenmuur, wordt er isolatiemateriaal in de ruimte tussen de twee muren gespoten.

Spouwmuurisolatie is een populaire vorm van isoleren, omdat het relatief voordelig is en makkelijk uit te voeren. Wij kunnen dit in een dag doen en je krijgt er geen rommel van in huis. Voor een tussenwoning kan spouwmuurisolatie tot 200 euro per jaar besparen aan stookkosten. Voor een vrijstaand huis kan dit wel oplopen tot 600 euro per jaar. Als jouw woning geen spouwmuur heeft zijn er nog twee andere vormen van gevelisolatie mogelijk aan de binnen- of buitenzijde.

woningisolatie-flevoland-inspectie-spouw

Dakisolatie

Dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte beter in huis blijft, omdat warmte van nature opstijgt. Er zijn verschillende mogelijkheden om het dak van je woning te isoleren. Zo kun je de binnenkant of buitenkant van een schuin dak isoleren. Het is hierbij belangrijk dat dit wordt gedaan met materiaal dat een goed isolatievermogen heeft.
Het is ook mogelijk om een plat dak te isoleren, dit kan op verschillende manieren. Wij adviseren je graag over welke vorm dakisolatie het beste aansluit bij het dak van jouw huis.

woningisolatie-flevoland-dakisolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat er geen kou naar boven komt door de vloer en je altijd lekker warme voeten hebt. Vloerisolatie werkt als een lichte vorm van vloerverwarming en zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken. Voor vloerisolatie brengen wij isolatiemateriaal aan in de kruipruimte, tegen de onderkant van de vloer. Dit resulteert in de meest optimale isolatie in vergelijking met andere vormen van vloerisolatie.

woningisolatie-flevoland-vloerisolatie

 

Bodemisolatie

Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat de lucht in de kruipruimte minder vochtig wordt. Bodemisolatie is hiermee een erg goede oplossing voor vochtproblemen in huis, verhoogt het wooncomfort en verlaagt de stookkosten.

Isolatiematerialen

Bij het kiezen van het isolatiemateriaal is het verstandig om te kiezen voor een zo hoog mogelijke isolatiewaarde. De meest voorkomende isolatiematerialen zijn:
 • Steenwol
 • Glaswol
 • EPS
 • PUR
 • Icynene
 • Isolatiekorrels
Het is belangrijk dat het materiaal op de juiste manier wordt aangebracht. Wij zorgen ervoor dat jouw woning in Flevoland op de juiste manier geïsoleerd wordt, en je op deze manier het meeste profijt haalt uit je investering.

Wat doet Isocoat

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Flevoland. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen.

Vraag naar de mogelijkheden

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning en op zoek naar een isolatiebedrijf in Flevoland? Aarzel dan niet op contact op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Ga naar: