Zes redenen om te kiezen voor woningisolatie: Isocoat Isolatie
6 redenen om te kiezen voor woningisolatie
5 min. leestijd

6 redenen om te kiezen voor woningisolatie

Je woning isoleren levert enorm veel voordelen op. Wij hebben in dit blog uiteengezet wat de belangrijkste voordelen zijn woningisolatie.

Wat is woningisolatie?

Met woningisolatie beperk je de invloed van buitenaf op de temperatuur en luchtvochtigheid in huis. Hierdoor blijft het ’s winters warmer en zomers koeler in huis.

Er zijn verschillende vormen van woningisolatie, zoals;

Er zijn veel goede redenen om je woning te isoleren. Wij hebben zes redenen voor isolatie op een rij gezet:

De energierekening omlaag brengen

Bij een slecht geïsoleerde woning verdwijnt er bij kou relatief veel warmte naar buiten. Hierdoor koelt het sneller af en zal je meer moeten stoken om de temperatuur in huis vast te houden. Het gevolg is een hoge energierekening en hoge stookkosten. Dit verlies van warmte kun je voorkomen door de woning goed te isoleren. Hierdoor wordt de warmte beter vastgehouden en hoeft er veel minder te worden gestookt.

Natuurlijk kun je allerlei energieprijzen vergelijken en elk jaar voor het goedkoopste energiebedrijf gaan, maar door je woning goed te isoleren kun je op jaarbasis fors besparen op je energierekening, tot meerdere tientjes per maand. Daar kan geen goedkope energieleverancier tegenop!

Geld besparen door woningisolatie

Door je woning te isoleren bespaar je op de energierekening

Geen kou meer in huis

De verwarming staat op 20 graden, maar toch voelt het koud. Koude vloer, koude muren ook bij het dak voel je een koude tocht. Of de ene hoek van de kamer voelt veel kouder dan de andere. Allemaal dingen die je herkent als je in een slecht geïsoleerde woning woont. Eigenlijk wordt de kou van buiten door de stenen of het dak doorgegeven naar binnen.

Door de vloer, de muren of het dak te isoleren zal je merken dat het gelijk veel aangenamer voelt in huis en dat de oppervlakken veel minder koud aanvoelen. Je vergeet misschien zelfs ’s winters dat je op blote voeten door huis loopt als je woning goed geïsoleerd is.

Ook zomers aangenaam in huis

Snikhete slaapkamer in de zomer? Benauwd warm in huis? Ook voor deze problemen biedt woningisolatie een uitkomst. In de zomer wil je namelijk dat de warmte zoveel mogelijk buiten blijft. Een geïsoleerde woning houdt de warmte veel beter buiten en daardoor blijft het koeler en aangenamer in huis en in de slaapkamer. Dus geen brommende airco of zoemende ventilator meer, maar gewoon goede isolatie.

Warmte in woning creëren

Isolatie verdrijft de extreme kou en warmte uit huis.

Een ‘groener’ energielabel, dus goed voor het milieu

Het energielabel is bedoeld dat kopers of huurders van een woning in één oogopslag kunnen zien of een woning zuinig of onzuinig is. Het energielabel geeft met de klassen A (Groen, zeer zuinig) tot energielabel G (Rood, zeer onzuinig) hoe energiezuinig een huis is. Een zuinige woning heeft een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2 uitstoot.

Zie ook: energiezuinige woningen

Een goed geïsoleerd huis verkoopt gemakkelijker

Omdat een goed geïsoleerde woning lagere energiekosten heeft zijn potentiële kopers bereid om daar meer geld voor te betalen. De extra kosten worden namelijk weer gemakkelijk terugverdiend door de lagere energierekening. Het huis wordt feitelijk meer waard door het te laten isoleren. Een makelaar zal dit punt zeker extra benadrukken bij mensen die de woning willen bekijken, aangezien steeds meer mensen bewuster en energiezuiniger willen leven.

Huis isoleren

Een goed geïsoleerd huis draagt bij aan een positief energielabel waardoor je de woning waar nodig makkelijker verkoopt.

Isolatie voorkomt condens en schimmelvorming

Alle lucht bevat waterdamp. Als deze lucht in aanraking komt met een kouder oppervlak condenseert deze lucht en ontstaan waterdruppels. Dit is vaak goed te zien op ramen, maar kan ook plaatsvinden op plafonds, muren en andere koude oppervlakken. Het gevolg is natte plekken in huis die, als ze niet tijdig worden bestreden, kunnen leiden tot schimmelplekken. Maar ook bijvoorbeeld loslatend behang of afbrokkelend stucwerk kunnen een gevolg zijn.

Deze koude plekken kunnen worden voorkomen door goede isolatie op de juiste wijze en plaats aan te brengen. Zo voorkom je dat ongezonde schimmels zich in jouw huis gaan nestelen en lelijke plekken aan de muur.

Zie ook: schimmelvorming in huis

Heb je deze artikelen al gelezen?

Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte isolatie

Joshua
Door

Joshua

op 07 May 2018

Heel goed artikel! Kort met voldoende informatie. Goed dat ook het gevaar van schimmelvorming is aangehaald. Natuurlijk je comfort in eigen huis, maar zeker ook dat je heel veel bespaart op langer termijn.

Reactie plaatsen