Wat is een kubieke meter en hoe bereken je dit? | Isocoat Isolatie
Wat is een kubieke meter?

Wat is een kubieke meter?

Een kubieke meter wordt ook wel opgeschreven als m³ en geeft een bepaalde inhoud aan. We noemen het een kubieke meter, omdat de omvang hetzelfde is als een kubus van dezelfde maat. 1 kubieke meter is dus 1 meter breed, 1 meter lang en 1 meter hoog. De totale inhoud van 1 kubieke meter is echter meer dan 1.

Als je het in liters uitdrukt, kom je bij 1 kubieke meter uit op 1000 liter. In centimeters wordt dit in totaal 1 miljoen kubieke centimeter. Dat zijn dus 1 miljoen blokjes van 1 x 1 x 1 centimeter! Kubieke meters worden onder andere gebruikt in de meterkast bij mensen thuis. De watermeter en de gasmeter geven de gebruikte hoeveelheden water en gas allebei aan in kubieke meters.

Hoe kun je het aantal kubieke meters berekenen?

Het totale aantal kubieke meters, oftewel de totale inhoud van een voorwerp of ruimte, kun je berekenen door de breedte, de lengte en de hoogte met elkaar te vermenigvuldigen. Dit kan zowel voor kleine oppervlaktes en inhoudsmaten als hele grote formaten.

Zelf aan de slag met kubieke meters

Je kunt ook zelf kubieke meters berekenen. Misschien wil je wel weten hoeveel kubieke meters er in totaal in je slaapkamer zitten. Dit is heel makkelijk wanneer je een kamer met rechte hoeken hebt. Meet dan even op hoe breed en hoe lang de vloer is en wat de afstand tussen de vloer en je plafond is.

Vermenigvuldig deze drie getallen met elkaar en je ziet direct wat het aantal kubieke meters in jouw kamer is. Stel dat het vloeroppervlak 5 meter x 4 meter is en het plafond 2,5 meter hoog, dan telt je kamer 50 kubieke meter (50 m³ dus!).

Isocoat Isolatie

Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen. Zo verzorgd Isocoat Isolatie spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en spuitisolatie en zijn wij ook gespecialiseerd in het verwijderen van isolatie.

Offerte isolatie

Gerelateerd aan dit begrip

Reactie plaatsen