Oude spouwmuurisolatie laten verwijderen: Isocoat Isolatie
Oude spouwmuurisolatie laten verwijderen

Oude spouwmuurisolatie laten verwijderen

Waarom zou je oude spouwmuurisolatie verwijderen en hoe verwijder je die oude spouwmuurisolatie?

Waarom spouwmuurisolatie verwijderen?

In oudere woningen werden vaak oudere typen glaswol of steenwol gebruikt. Deze isolatiematerialen kunnen na verloop van tijd gaan verzakken waardoor het zich onderin de spouw verzamelt. Hierdoor kan zich vocht ophopen in het materiaal omdat het tegen het buitenblad aanligt.

Het gevolg is dat het vocht ook door het binnenblad kan dringen waardoor vochtproblemen en mogelijke schimmelvorming in de woning optreden. Wanneer je die isolatie wil laten verwijderen, kun je natuurlijk het beste ook de spouw opnieuw laten isoleren.

Wij verwijderen altijd de oude isolatie, en andere onregelmatigheden, uit de spouw voordat de spouw opnieuw gevuld wordt.

Hoe wordt oude spouwmuurisolatie verwijderd?

Vooraf wordt altijd in de spouw ‘gekeken’ met een speciale spouwmuur-endoscoop. Hiervoor wordt een klein gat geboord in een voeg waar de endoscoop doorheen wordt gestoken. Het kan zijn dat dit op meerdere plekken moet gebeuren om een goed beeld te krijgen waar de oude isolatie precies zit of dat er misschien ook andere obstakels in de spouw zitten.

Wanneer duidelijk is waar en hoeveel oud materiaal zich in de spouw bevindt, worden op een zorgvuldig gekozen plek enkele stenen voorzichtig verwijderd. Door dit ontstane gat kan dan de oude verzakte spouwmuurisolatie worden weg gezogen. Hierbij wordt ook zoveel mogelijk andere vervuiling onderin de spouw meegenomen want vaak is tijdens de bouw metselspecie in spouw gevallen. En hoe meer rommel in de spouw hoe moeilijker het wordt om de gehele spouw goed te vullen.

En na het verwijderen?

Na het verwijderen is het zaak de spouw weer goed te isoleren. Dat doen we door de spouw via geboorde gaten, te vullen met een isolatiemateriaal. Je hebt dan de keuze uit bijvoorbeeld:

We zorgen ervoor dat je binnen een paar dagen, vaak dezelfde dag nog, weer een goed geïsoleerd huis hebt.

  • Lagere stookkosten
  • Geen vochtplekken meer
  • Geen schimmelvorming meer
  • Gezond klimaat in huis
  • Meer woongenot!

Natuurlijk laten we alles ook weer supernetjes achter zorgen ervoor dat de muur weer uitziet als voorheen.

oude spouwmuurisolatie laten verwijderen 1

Informeer naar de mogelijkheden

Wacht niet langer wanneer u problemen denkt te hebben met verzakte isolatie in de spouwmuur. Laat ons het probleem voor u bekijken én oplossen. Vraag direct een offerte aan of neem contact op met ons. We staan u graag te woord en nemen alle tijd om je goed te informeren.

We komen altijd bij u langs om de situatie ter plekke te kunnen beoordelen zodat we ook echt een goed advies kunnen geven.

Lees ook:

Offerte aanvragen

Direct een offerte aanvragen?

Offerte isolatie

Reactie plaatsen