Isoleren appartementencomplex: Isocoat Isolatie
Isoleren appartementencomplex

Isoleren appartementencomplex

Woont je in een appartementencomplex? Dan heb jij je vast wel eens afgevraagd hoe het is gesteld met de isolatie van de appartementen en het complex in zijn geheel. De VVE (Vereniging van Eigenaren) heeft het vast wel al gedaan en zo niet, dan lees je hier waarom ze het wel zouden moeten doen.

Aparte eenheid

Het is misschien wel een aparte benaming maar een appartementencomplex is ook gewoon een gebouw met een vloer, muren en een dak. De eigenaren bezitten echter allemaal een stukje van het gebouw en maken samen gebruik van de overige ruimte in het gebouw zoals de entree en de lift.

Voor deze gezamenlijke ruimten en onderdelen van het complex, waaronder bijvoorbeeld ook het dak valt, zijn de eigenaren dan ook samen verantwoordelijk. Meestal is dit dan ook goed geregeld door de VVE en wordt hiervoor periodiek een bedrag aan de vereniging betaald.

De leden van de vereniging bepalen in onderling overleg hoe het onderhoud aan het gebouw wordt gedaan. Want net zoals voor een normaal huis, heeft ook een groter gebouw waarin appartementen zijn ondergebracht, onderhoud nodig.

Geïsoleerd?

Het is afhankelijk van de leeftijd van het gebouw in hoeverre deze is geïsoleerd. Vooral bij oudere gebouwen is dit vaak nog niet echt voldoende. Vaak heeft men wel al het normale glas vervangen door dubbel glas, het liefste natuurlijk HR++.

Wat vaak wordt vergeten zijn de muren, het dak en de vloeren. Ook hier kan men nog veel winst behalen en de stookkosten naar beneden brengen.

isoleren appartementencomplex zonnepanelen

Iedereen profiteert mee!

Wanneer het dak wordt geïsoleerd scheelt dat natuurlijk direct voor de bewoners op de bovenste verdieping maar ook de overige bewoners profiteren indirect mee. Wanneer de kou en warmte makkelijker buiten wordt gehouden, wordt het gewoon minder snel koud of warm in het hele gebouw.

Dat geldt ook voor de muren. Deze moeten ook altijd worden gecontroleerd op de mogelijkheid tot verbetering van de isolatie. Of de vloer van de onderste appartementen, net boven de altijd koudere bergingen eronder.

Onderhoud gepland?

De VVE doet er goed aan om bij de planning van het normale onderhoud ook te kijken naar eventuele mogelijk toe passen isolatie. Wanneer bijvoorbeeld wordt besloten de kozijnen te laten verven, zou men natuurlijk ook de kozijnen kunnen laten vervangen door kunststof kozijnen inclusief HR++ glas. Natuurlijk duurder maar het zijn wel kosten die zich na een paar jaar terug betalen. Verven moet elke 5 tot 10 jaar worden gedaan!

Subsidie

In bepaalde gevallen kan een VVE subsidie aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten.

Isolatiematerialen

Voor een appartementencomplex kunnen in principe dezelfde materialen worden gebruikt als voor een ander gebouw.

Voor dak en vloer:
  • Gespoten purschuim
  • Hardschuimplaten
  • Steen- en glaswol
  • Aluminium isolatiefolie
  • Easycell Cellulose
Spouwmuur:

Laat u goed voorlichten!

Ga als eigenaar van een appartement in een appartementencomplex in gesprek met de andere leden van de vereniging van eigenaren. Wellicht dat zij ook wel oren hebben naar een lagere energierekening. Laat de VVE dan wel een specialist uitnodigen voor deskundige voorlichting. Isocoat-isolatie kan je alles vertellen en u deskundig adviseren over het isoleren van appartementencomplexen.

Neem als VVE contact op met Isocoat-Isolatie en vraag naar de mogelijkheden!

Ook interessant:

Offerte aanvragen

Direct een offerte aanvragen?

Offerte isolatie
Reactie plaatsen