Waterdichte dakisolatie: vakkundige isolatie van jouw woning
Dak isolatie laten uitvoeren
1 min. leestijd

Dak isolatie laten uitvoeren

Je bent een handige doe-het-zelver en vindt dat je dak isolatie prima zelf kunt aanbrengen. Alleen wanneer je zeker van jouw zaak bent, weet waarover je praat en kennis heeft van het gedrag van de isolatiematerialen zullen wij van Isocoat dit ondersteunen. Wanneer je echter nog nooit geïsoleerd heeft en niet bekend bent met de karakters van Pur, EPS, minerale wol of isolatiedekens raden wij je ten sterkste af om zelf jouw dak te isoleren.

Bij het onjuist verwerken van isolatiematerialen loopt je de kans dat je het verwachte isolatierendement niet haalt of te kampen krijgt met condenspro

Mooi meegenomen die btw korting

De btw kortingsregeling geldt niet meer voor verbouwingen, maar nog wel voor vloer-, bodem-, dak- en gevelisolaties. Mits je jouw dak isolatie laat uitvoeren door een gecertificeerd aannemer zoals Isocoat profiteert je nog steeds van de btw korting. Voorwaarde is wel dat de gebruikte materialen 50% bedragen van de totale kosten, inclusief arbeidsloon. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, Isocoat verwerkt deze korting automatisch op jouw eindfactuur.

In bepaalde gevallen kunt je voor jouw dak isolatie in aanmerking komen voor een subsidieregeling. De regels voor toekenning verschillen per gemeente. Deze subsidie dient je wel zelf aan te vragen.

Niet gering is ook het belastingvoordeel waar je een beroep op kunt doen en wat tot 30% van het factuurbedrag kan oplopen. Alleen heeft je daar pas recht op als je de werkzaamheden heeft laten uitvoeren en een factuur kunt overleggen.

Omgekeerde dakconstructie

Niet elk dak is te isoleren met hetzelfde materiaal of op dezelfde manier. Hellende daken vergen een andere methode dan platte daken en beiden kunnen zowel langs binnen of buitenwaarts geïsoleerd worden. Langs buiten isoleren heeft als voordeel dat je binnen meer kubieke centimeters hoofdruimte overhoud. Vooral bij een laag dak heeft dit zijn voordeel. De vakmensen van Isocoat zijn gespecialiseerd in buitenwaartse dak isolatie, oftewel een omgekeerde dakconstructie, op zowel platte- als hellende daken.

Voor deze procedure is echter de kennis van een specialist niet te ontberen. Wij raden je ten sterkste af hier zelf aan te beginnen. Mocht je later in een omgekeerde dakconstructie condens of lekwater krijgen is het leed niet te overzien. Wanneer het condens betreft loopt je zelfs de kans dat de gehele constructie overnieuw gemaakt moet worden. Neem geen risico, bel Isocoat, voor waterdichte dak isolatie.

Reactie plaatsen