Wat is een bitumen dakbedekking? | Isocoat Isolatie
Wat zijn bitumen?

Wat zijn bitumen?

Een bitumen dakbedekking is een soort dakbedekking waarbij het materiaal bestaat uit aardolie in combinatie met glasvlies of polyester. De afgelopen decennia zijn er veel verschillende aanpassingen gedaan aan bitumen dakbedekking. Door gebruik te maken van verschillende andere materialen, zoals elastomeer bij SBS bitumen of plastomeer bij APP bitumen, kunnen bitumen dakbedekkingen elastisch gemaakt worden en is het beter bestand tegen Uv-straling.

Er wordt meestal gebruik gemaakt van stroken bitumen, maar er zijn ook bitumenleien die gebruikt kunnen worden. De verschillende voordelen van bitumen maken dit dakleer bijzonder populair, zeker wanneer er gekeken wordt naar de mogelijkheden rond dakisolatie.

Bitumen dakbedekking

De voordelen van bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is goedkoper dan andere dakbedekking, zoals EPDM, en is duurzaam. Daarnaast is het gemakkelijk te vervangen of te herstellen wanneer er schade ontstaan is aan het dakleer. Aangezien dit type dakbedekking bijzonder goed tegen vocht kan, wordt bitumen dakbedekking vooral gebruikt op platte en licht hellende daken. Dit zijn echter niet de grootste voordelen.

De echte winst bij het gebruik van bitumen ligt in de mogelijkheden rond het isoleren van het dak. Van binnenuit óf van buitenaf.

Bitumen dakbedekking en isolatie

Het isoleren van een dak gaat niet altijd over rozen. Maar bij het gebruik van bitumen dakbedekking kan de dakisolatie aan de buitenkant van het dak geplaatst worden. De bitumen dakbedekking kan namelijk direct op de isolatielaag geplaatst worden!

Wil je gebruikmaken van de beperkte ruimte en wil je meer uit een plat dak halen? Ook dan is bitumen dakbedekking een goede optie. Het kan namelijk prima gebruikt worden als basis van een groen dak. Extra groen op jouw eigen dak én daarnaast ook nog eens een extra isolatielaag aan de buitenzijde van het dak!

Isocoat Isolatie

Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen. Zo verzorgd Isocoat Isolatie spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en spuitisolatie en zijn wij ook gespecialiseerd in het verwijderen van isolatie.

Offerte isolatie

Gerelateerd aan dit begrip

Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 02 May 2019

Goed om te weten dat de dakisolatie zich aan de buitenkant van het dak bevindt. En dat de bitumen laag direct over deze laag geplaatst kan worden. Mijn dak is ook toe aan nieuwe bedekking. Ik ga wat meer informatie vragen over de mogelijkheden.

Vincent
Door

Vincent

op 18 Dec 2018

Goed om te lezen dat bitumen vele voordelen heeft. Ook vind ik het belangrijk dat mijn nieuwe dakbedekking duurzaam is. Ga er meteen wat meer advies over opvragen bij mijn dakdekker.

Reactie plaatsen