Subsidie (SEEH) voor woningisolatie: Isocoat Isolatie
Subsidie (SEEH) woningisolatie: spouwmuur, dak, bodemisolatie en vloerisolatie

Subsidie voor de isolatie 

van jouw woning

Ontdek alles wat je moet weten over de SEEH, 

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Heb je een woning en wil je aan de slag met isolatie? 

Wanneer je minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren voor jouw woning dan heb je recht op de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Doordat je jouw huis isoleert draag je bij aan een duurzame leefwereld. En daar helpt de overheid je een handje bij.
Let op: de SEEH loopt tot 31 december 2020.

Let op: tijdelijke verhoging SEEH

Om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) tegemoet te komen in deze onzekere tijden besloot minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de subsidiebedragen tijdelijk te verhogen voor beide regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De verhoging is een tijdelijke verhoging van 10% tot ongeveer 30% van de investeringskosten. De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren.

SEEH voor particuliere woningeigenaren:

Particuliere woningeigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag.

SEEH voor VvE:

VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat de VvE's hun aanvraag indienen vóór de verbetering van hun gebouw.

Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging. De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd. U vindt deze op onderstaande pagina's.

Extra subsidies voor inwoners Friesland

Friese inwoners die hun huis energiezuiniger willen maken, krijgen 10% extra subsidie bovenop de 30% die het Rijk nu verstrekt met de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Vraag het hier aan.
Subsidie (SEEH) woningisolatie: spouwmuur, dak, bodemisolatie en vloerisolatie

Wat zijn de voorwaarden voor subsidie?

Zoals genoemd kom je in aanmerking voor subsidie als je minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen toepast. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, bodemisolatie, vloerisolatie of dakisolatie. De isolatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder vind je informatie van de rijksoverheid over de voorwaarden. Uiteraard kunnen wij je hier ook over informeren.
Subsidie (SEEH) woningisolatie: spouwmuur, dak, bodemisolatie en vloerisolatie

Wanneer vraag je de subsidie aan?

Je vraagt de subsidie aan nadat de energiebesparende maatregelen zijn doorgevoerd. Dit kan dus niet vooraf of tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden.
Subsidie (SEEH) woningisolatie: spouwmuur, dak, bodemisolatie en vloerisolatie

Waar vraag je SEEH Subsidie aan?

De subsidie vraag je aan via het eLoket op RVO.nl. Hier ga je door een uitgebreid stappenplan waarbij je allerlei informatie dient in te vullen. Van belang is dat je DigiD bij de hand hebt. Ook dient de uitvoerder van de werkzaamheden een handtekening te zetten als bewijs van de uitgevoerde werkzaamheden. Verder moet je facturen en betaalbewijzen toevoegen bij de aanvraag.
Subsidie (SEEH) woningisolatie: spouwmuur, dak, bodemisolatie en vloerisolatie

Hoeveel subsidie krijg je?

De overheid stelt 84 miljoen euro beschikbaar tussen 15 augustus 2019 en 31 december 2020. Je kunt zelf niet meer dan € 10.000 euro subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Kies je voor een energiezuinig pakket waarbij alle werkzaamheden worden uitgevoerd dan kan dit oplopen tot € 15.000.

Hier kunnen we je bij helpen

Subsidie (SEEH) woningisolatie: spouwmuur, dak, bodemisolatie en vloerisolatie

Spouwmuurisolatie

subsidie dakisolatie

Dakisolatie

subsidie vloerisolatie

Vloerisolatie

subsidie bodemisolatie

Bodemisolatie

Wil je dat wij je helpen?

Vraag nu je offerte aan, wij helpen je graag!