Spuitisolatie in de provincie Drenthe - Isocoat Isolatie & Coating

Spuitisolatie provincie Drenthe

Ben je op zoek naar een specialist in spuitisolatie en woon je in Meppel, Assen, Emmen, Hoogeveen, Beilen, Borger of Coevorden? Dan ben je bij Isocoat Isolatie aan het juiste adres.

Wat is spuitisolatie?

Spuitisolatie is het soort isolatie dat letterlijk in de spouw wordt gespoten. Er zijn meerdere mogelijkheden om een spouw te isoleren, deze volspuiten met een nader te bepalen materiaal is er één van. Daarnaast kun je ook gaan voor het isoleren met minerale wol. Onder spuitisolatie vallen EPS-parels en PUR-schuim. Per spouw is het verschillend welke isolatiesoort het meest voor de hand ligt. Daarnaast heeft iedere soort isolatie andere eigenschappen en kenmerken die het uniek maken. Denk daarbij aan een hoge isolatiewaarde, brandwerendheid of een vochtafstotende werking.

Voordelen en nadelen

Het isoleren van jouw spouwmuur neemt op zichzelf al een boel voordelen met zich mee. Denk aan een behaaglijke temperatuur in huis en een forse besparing van energie en geld.

Gevulde hoeken en kieren

Spuitisolatie heeft daarnaast nog als voordeel dat het alle hoeken en kieren direct weet te vullen in tegenstelling tot glaswol of steenwol. Bij laatstgenoemde soorten is het van belang om iedere keer weer stukken te passen en bij te knippen of snijden.

Herstellen

Nog een voordeel van spuitisolatie is de mogelijkheid om het te herstellen als het nodig is. Er kan simpelweg weer wat isolatie worden aangebracht bovenop het bestaande isolatiemateriaal. Ook bij speciale gevelsituaties, wat met glaswol en steenwol praktisch onmogelijk is.

spuitisolatie isocoat

Waarom isolatie?

De meest vooraanstaande reden om jouw woning goed te isoleren is natuurlijk dat het binnen lekker behaaglijk warm is en blijft. Maar er zijn meer redenen om dit te doen.

Goed voor het klimaat

Goede isolatie houdt warmte binnen en zorgt voor minder stookkosten. Minder stookkosten betekent minder CO2-uitstoot en dus minder belastend voor het milieu. Dit is ook terug te zien in het definitieve energielabel dat sinds 2008 verplicht is voor alle huizen die worden overgedragen of worden gebouwd.

Minder stoken

Minder stoken zorgt ook voor minder kosten om jouw huis lekker warm te krijgen. Bovendien koelt het minder snel af waardoor het in veel gevallen zelfs beter is om de temperatuur te behouden en niet de kachel volledig terug te draaien.

Vormen van isolatie

Bij Isocoat Isolatie kun je terecht voor vakkundige isolatie van de woning in de vorm van:

Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Offerte isolatie