Spouwmuurisolatie: Drenthe, Groningen, Friesland, Overijssel
arrow_drop_up arrow_drop_down

Spouwmuur isolatie, goed voor milieu en portemonnee

Isolatie, we zijn er allemaal wel van doordrongen dat isolatie een noodzaak is. We gaan tegenwoordig veelal veel bewuster met energie om dan vroeger. Een gunstige bijkomstigheid is dat isolatie uiteindelijk ook gunstig is voor de portemonnee. Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer 25% van alle warmte het huis verlaat door niet geïsoleerde muren? Met spouwmuur isolatie is dus behoorlijk wat geld te besparen op jouw energierekening!

Voordelen van spouwmuur isolatie

Door de isolatie van de muren, wordt het leefklimaat binnenshuis behaaglijker en comfortabeler. Indien de isolatie vakkundig en juist is aangebracht, zul je na isolatie nooit (meer) last hebben van vochtige binnen muren en schimmelvorming.
Bijkomstig voordeel van spouwmuurisolatie is dat je ook minder geluidsoverlast zult hebben. In de winter blijft het overal in huis behaaglijk warm en in de zomer blijft jouw huis juist langer koel. Door het voorkomen van warmteverlies, bespaart je flink op jouw energierekening.

Schakel de vakman in

Denkt je erover om jouw muren te laten isoleren? Neem dan contact op met Isocoat. Onze erkende specialisten kunnen je over alle ‘inns en outs’ van spouwmuur isolatie voorlichten. Wij kunnen je ook adviseren wat voor jouw type muren de beste isolatiemethodes zijn. Het kiezen van spouwmuur isolatie is tenslotte niet iets wat je elke dag doet. Spouwmuur isolatie gaat een leven lang mee en het is dus zaak om niet over een nacht ijs te gaan!

Alvorens de spouwmuur isolatie aan te brengen, is het belangrijk om de muren te (laten) controleren. Zo mag er bijvoorbeeld geen regenwater via de voegen door de buitenmuur lekken en ook niet via dak, de goten of kozijnaansluitingen. Deze moeten dus eerst allemaal in goede conditie verkeren om later geen vochtproblemen te krijgen.
Ook is het belangrijk dat de spouw schoon is, zodat er later geen zo genaamde ‘koude bruggen’ met bijbehorende vochtproblemen ontstaan. Afhankelijk van het type muur worden er bijvoorbeeld verschillende materialen gebruikt om de spouwmuur te isoleren. Zo zijn er bijvoorbeeld isolatie parels, purschuim of glaswol. Er nog tal van andere zaken waar aan gedacht moet worden alvorens met de isolatie te kunnen beginnen.

Spouwmuur isolatie, een rendabele investering

Het isoleren van de spouwmuur van jouw huis is een goede en rendabele investering en soms geven de lokale overheden ook nog subsidies om de woningisolatie te stimuleren. Ook zonder subsidie loont het de moeite te investeren in deze vorm van isolatie. De kosten worden gemiddeld in 3 tot 4 jaar terugverdiend. De jaren die volgen zijn pure winst voor je!

Reactie plaatsen