Spouwmuurisolatie door Isocoat Isolatie
Spouwmuurisolatie door Isocoat Isolatie
4 min. leestijd

Spouwmuurisolatie door Isocoat Isolatie

Wat doen we eigenlijk precies wanneer wij spouwmuurisolatie bij jullie aanbrengen? Wij hebben alle stappen nauwkeurig voor je uitgewerkt in dit artikel.Stappenplan spouwmuurisolatie

Voordat we beginnen met isoleren hebben we eerst een vooropname. Tijdens dit bezoek bespreken we de wensen en bekijken we de mogelijkheden en meten we alles op.

Wat doen we o.a. tijdens een vooropname:

  • We zoeken naar reeds aanwezige gebreken aan de gevel zoals scheurvorming, kwaliteit voegwerk en of de dampopen is.
  • We beoordelen de buitengevel op vocht en vorstgevoeligheid.
  • We meten de betreffende spouwbreedte.
  • We beoordelen de ventilatie openingen van een woning (in de woning en de kruipruimte).
  • We onderzoeken de spouwmuur op eventuele vervuiling .

Het is daarom noodzakelijk om, voor het isoleren, alle gevels (voor-, achter- en eventuele zijgevels) in- en uitwendig aan een kritisch onderzoek te onderwerpen (o.a. met behulp van een endoscoop).

Isolatie spouwmuur drenthe en overijssel

Indien er gebreken of tekortkomingen zijn dan zal dit besproken worden met de klant en indien nodig zal hier een actie op volgen. Bij ernstige of niet te herstellen gebreken zal de woning niet door ons geïsoleerd worden. Als dit allemaal in orde is dan kunnen we beginnen met de werkzaamheden

Aankomst

Bij aanvang zullen onze werknemers zich melden en de werkzaamheden even kort met u doorspreken. Hierna zullen ze beginnen met het testen van de afstellingen van de betreffende machine. Als de instellingen (nog) correct zijn kan het isoleren beginnen.

Kruipruimte ventilatie

Indien nodig beginnen we met het aanbrengen van de kruipruimte ventilatie dit gebeurd conform de voorschriften en zo optimaal mogelijk verdeelt over de gevels om te zorgen voor een optimale ventilatie van de kruipruimte. Dit is van belang om overtollig vocht en eventuele schadelijke gassen af te voeren zodat deze niet in de woning terecht komen.Spouwmuur laten isoleren?

Spouwafscheiders

Bij bijvoorbeeld hoek of tussenwoningen brengen we indien nodig de spouw afscheiding aan om te voorkomen dat het isolatie materiaal in de aangrenzende gevel terecht komt. Hierbij boren we de gaten schuin in de buitengevel en drukken hierdoor borstels van 1 M lengte 1 voor 1 de spouwmuur in.

Isolatie van spouwmuren

Boorpatroon

Om te isoleren boren we een gaten patroon met een passende boormaat op de kruising van de voeg met een onderlinge afstand van circa 80 cm. Deze boorgaten worden van onder tot boven over de gevel verdeelt in een overlappend verband. Rond kozijnen en dakranden worden extra gaten geboord voor een goede aansluiting. We letten er op dat we hierbij een niet een te grote boormaat kiezen word zodat er geen ernstige en blijvende schade optreedt.

Stappenplan spouwmuurisolatie

Hoe we boren?

De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd met ladders. Maar indien nodig en door ons vermeld met een steiger of hoogwerker. Al onze boormachines zijn voorzien van een uniek afzuigsysteem waarbij er geen overlast is van de normaal grote hoeveelheden stof. Dit zorgt voor een schone en gezonde werkomgeving voor u, onze werknemers en eventuele buren.

Het vullen met het betreffende isolatie materiaal?

Het vullen van het isolatie materiaal hangt enigszins af van het gekozen isolatie materiaal. Het isolatie materiaal word de muur in geblazen en als het te vullen gat vol zit dan zal de machine dit aangeven en uitgeschakeld worden. Het vullen van de gevels gebeurd in een horizontale lijn en zo word dit rij voor rij opgestapeld tot boven aan toe. Door de korte boorafstanden en overlap kunnen we u garanderen dat de spouwmuur goed gevuld raakt. Bij het afvoegen worden alle gaten nogmaals gecontroleerd op vulling, hierdoor blijft er geen gat ongevuld.

Isolatie spouwmuren Drenthe, Overijssel, Friesland en Groningen Het afvoegen van de boorgaten

Als alle boorgaten gevuld met isolatie materiaal zijn dan maken we de geboorde gaten weer netjes dicht met een speciesoort die bijkleurt bij de bestaande voegen van de woning. Tijdens dit afvoegen vind er dus tevens een extra controle plaats om er zeker van te zijn dat elk gat goed gevuld is. Hierbij zullen ook de overige openingen die niet meer van belang zijn worden afgedicht.

Isolatie spouwmurenDe oplevering

Omdat we continu langs de gevels moeten werken kan het zijn dat we dus door/langs de beplanting moeten. Uiteraard doen we ons uiterste best om hierbij zo min mogelijk overlast te veroorzaken en de tuin weer netjes en bezemschoon achter te laten.

Als alle werkzaamheden klaar zijn zullen de werknemers zich melden en even alles nalopen met de klant ter controle. Als dan alles goed bevonden is dan keren ze weer huiswaarts of op naar de volgende klus.

Spouwmuurisolatie Assen, Emmen, Hoogeveen, MeppelNazorg

Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd zullen wij binnen een aantal dagen contact opnemen om te vragen of u tevreden bent en of de werkzaamheden naar wens zijn uitgevoerd. Dit is voor ons van belang om onze kwaliteit te waarborgen en hierdoor kunnen we onszelf indien nodig constant blijven verbeteren.

Ons doel is een tevreden klant die er een goed gevoel aan over heeft gehouden, tevreden is over het geleverde werk en resultaat. En hopelijk beveelt u ons dan weer aan bij vrienden, familie en kennissen. Oftewel u tevreden wij tevreden!

Reactie plaatsen