Over Isocoat: isolatie, coatings, woningisolatie, zakelijke isolatie

Het verhaal van Isocoat

Ons verhaal: militair groeit uit tot isolatie-expert

Een militair keert terug in Nederland na een half jaar in Bosnië. Na een langdurig ziektebed en het overlijden van zijn vader maakt hij een radicale keuze. Het ontstaan van Isocoat is te danken aan een reeks van emotionele gebeurtenissen en rationele afwegingen. Het verhaal rond oprichter Stefan Jansen is een bijzonder verhaal…

Van Leiden naar de Landmacht

Het begint allemaal in Leiden, 1983. Een succesvol ondernemersgezin met meerdere bedrijven verwelkomt een nieuwe telg in de familie. De jonge Stefan ontdekt tijdens de middelbare school langzamerhand dat hij van betekenis wil zijn en iets van de wereld wil zien. Die mogelijkheid wordt hem geboden door Defensie, in combinatie met het volgen van opleidingen en studies. In 2000 gaat Stefan als 17-jarige het leger in, bij de 43ste Pantsergenie van de Landmacht. Hij verlaat al snel het ouderlijk nest. In 2003 volgt een uitzending naar Bosnië, waar hij zes maanden verblijft. Het is een waardevolle tijd waarin Stefan belangrijke waarden meekrijgt: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en discipline. Na een periode van vijf jaar dienen in het leger vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Het roer radicaal om

Na overleg met zijn vader besluit hij in zijn voetsporen te treden en samen met hem opnieuw een bedrijf te starten in vochtbestrijding. Hierbij krijgen ze steeds meer te maken met vochtproblematiek in kruipruimtes en de bijbehorende isolatiesystemen. Zijn vader is inmiddels ziek en overlijdt na een langdurig ziektebed. Stefan besluit het roer radicaal om te gooien. Hij start een uitgebreide zoektocht naar de beste machines voor het verwerken van Polyurethaanschuim. Daarnaast volgt hij hoogwaardige opleidingen voor het verwerken van vloer- en spouwmuurisolatie. Dat gaat hem uitermate goed af, mede dankzij de jarenlange samenwerking met zijn vader en de affiniteit met vochtproblematiek. Stefan groeit uit tot een autoriteit voor het bestrijden van vochtproblematiek.

Het DNA

Tijdens zijn geslaagde zoektocht komt hij speciale spuitapparatuur voor coatings tegen. De voormalige militair is dolenthousiast over de toepassingen en besluit om naast isolatie ook met coatings de markt op te gaan. Het resulteert in een complete aanpak voor het isoleren tegen warmte, kou én vocht. De veteraan boekt al gauw succes, waardoor Isocoat transformeert van eenmanszaak naar volwaardig bedrijf. Een bedrijf waarin de waarden van Stefan het DNA vormen. Een man een man, een woord een woord. Oftewel: afspraak is afspraak. Voor alle partijen. De gewaardeerde collega’s van Stefan durven daarnaast altijd ‘nee’ te verkopen, als iets niet nodig of verstandig is.

Absolute eerlijkheid

Absolute eerlijkheid is de basis. Ondanks de uitstekende machines en het vakkundige personeel, kan het een keer voorkomen dat er fouten worden gemaakt. Ook hier is Stefan open over: waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Maar het werkproces hoort zo te zijn dat fouten tot het minimum beperkt worden. Gaat er toch iets mis? Dan hoor je het simpelweg op te lossen. Dus: niet goed is opnieuw! Dat is waar Isocoat voor staat.

arrow_drop_up arrow_drop_down