Vloerisolatie zonder (standaard) pur: wat zijn de alternatieven?
Vloerisolatie zonder (standaard) pur, wat zijn de alternatieven?

Vloerisolatie zonder (standaard) pur, wat zijn de alternatieven?

Wil je de vloer laten isoleren en ben je op zoek naar een alternatief voor het standaard purschuim? Wij laten je zien wat de alternatieven zijn. Isocoat Isolatie is als isolatiebedrijf gespecialiseerd in complete woningisolatie.

Purschuim, gevaarlijk of niet?

Is purschuim gevaarlijk voor de gezondheid, ja of nee? Het is een vraag die wij veel van krijgen van mensen die zich oriënteren op de isolatie van de woning of de vloer.

In basis kunnen we stellen dat purschuim niet gevaarlijk of schadelijk is voor de gezondheid van mensen.Onderzoek van onderzoekinstituut TNO heeft aangetoond dat de kans op klachten door purschuim miniem zijn. Er zijn echter wel een paar kanttekeningen te plaatsen.

Isolatiematerialen purschuim

HFK's en schapenwol

Om purschuim te maken worden twee materialen bij elkaar gebracht. Hier komt blaasmiddel bij. Dit blaasmiddel zorgt ervoor dat het vloeibare mengsel opblaast totdat het is uitgehard. In feite zorgt blaasmiddel ervoor dat de eigenschappen van purschuim verbeterd worden.

In eerdere periode werd het middel HFK gebruikt als blaasmiddel. Dit is uitermate slecht naar het milieu. Inmiddels zijn er alternatieven ontwikkeld zoals purschuim met als HFO's als blaasmiddel of water als blaasmiddel. HFO's zijn een stuk minder belastend voor het milieu.

Verkeerd mengen van purschuim

Purschuim bestaat uit twee componenten die met elkaar gemengd moeten worden. Problemen met purschuim kunnen ontstaan wanneer het purschuim verkeerd wordt gemengd. Probleem is dan namelijk dat het schuim niet tijdig hard wordt waardoor chemische stoffen vrijkomen.

Erkende isolatiebedrijven weten exact hoe ze dit op de juiste wijze moeten doen. Essentieel bij het aanbrengen van purschuim is een goede dampafzuiging en beschermende kleding. Wordt het purschuim in kruipruimtes aangebracht dan dient dit te gebeuren door gekwalificeerde medewerkers.

Isolatie purschuim

Geen purschuim? Icynene als alternatief

Wil je wel vloerisolatie maar geen standaard purschuim dan hebben wij met het isolatieschuim icynene een uitstekend alternatief. Icynene is ook een soort purschuim maar dan de duurzame versie van standaard pur.

Icynene is een isolatieschuim met minder gevaarlijke stoffen. Het grote voordeel van icynene is dat het watergedragen isolatiemateriaal is waardoor het per definitie duurzamer en milieuvriendelijker is.

Het isolatieschuim heeft meerdere keurmerken in Canada en Amerika wat in dit geval veelzeggend is. Simpelweg omdat hier nog scherper wordt gecontroleerd op de verwerking en uitstoot van isolatiematerialen.

Grootste voordeel is dat de uitstoot van schadelijke stoffen echt minimaal is.Lees ook: verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie

Waarom vloerisolatie?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor vloerisolatie. Denk hierbij aan:

Wat kan Isocoat voor je doen?

Isocoat Isolatie is gespecialiseerd in woningisolatie. Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen.

Voorafgaand aan elk project maken wij met jou een persoonlijk plan van aanpak. Zo weet je exact wat je van ons verwachten kunt en het stelt ons in staat om jou op de hoogst kwalitatieve manier van dienst te zijn.


Heb je deze artikelen al gelezen?

Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte isolatie
Reactie plaatsen