Spuitisolatie vloer of kruipruimte | Isocoat Isolatie
Spuitisolatie van vloeren

Spuitisolatie van vloeren

In veel oudere woningen in Nederland zijn de vloeren niet of slecht geïsoleerd. Het grootste nadeel van slecht geïsoleerde vloeren is dat je enorm veel energie, en dus geld, verspild. Je kunt de verwarming erg hoog zetten, maar warmte trekt naar boven. Bij koude en tochtige vloeren krijg je daardoor de rest van ruimte niet warm.

Je kunt je vloer laten isoleren isoleren. Dit geldt voor de meeste typen vloeren zoals houten vloeren of betonnen vloeren. Hiermee bespaar je erg veel geld op je energierekening wat je op langer termijn alleen maar voordelen biedt.

Spuitisolatie Isocoat

 

Spuit isolatie

Vloeren kunnen geïsoleerd worden met verschillende soorten isolatie. Dank hierbij aan plaatisolatie en spuitisolatie. Wanneer je een kruipruimte onder je woning hebt is spuitisolatie (doorgaans) de meest ideale oplossing. Bij een lage kruipruimte is het niet mogelijk om te isoleren met isolatieplaten, omdat het simpelweg erg lastig is om de platen onder de vloer te krijgen.

Daarnaast isoleren isolatieplaten niet zo goed als met spuitisolatie. Bij platen heb je altijd te maken met naden en kieren. Door deze naad kan tocht en kou optrekken. Hierdoor is je vloer niet optimaal geïsoleerd.

Spuitisolatie kan naadloos aangebracht worden en sluit alle gaten en kieren af. De meeste bekende en gebruikte vorm van spuitisolatie is purschuim, maar er wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van het duurzame alternatief: icynene.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor bodemisolatie. Hierbij wordt de vloer van de kruipruimte geïsoleerd met isolerende korrels.

[caption id="attachment_5161" align="aligncenter" width="1024"]Icynen isolatie Een icynen isolatie is milieuvriendelijk en duurzaam.[/caption]

Verschil Purschuim en Icynene

Purschuim is een populaire vorm van spuitisolatie. Purschuim heeft een hoge isolatiewaarde en is snel en efficiënt aan te brengen. Vocht en schimmels krijgen met purschuim geen kans meer omdat het daar tegen bestand is. Met purschuim spuitisolatie ben je gegarandeerd van een lange gebruiksduur omdat pur schuim erg lang mee gaat.

Icynene is net als purschuim een spuitisolatie, maar is milieuvriendelijker. Icynene gaat door de ademende eigenschappen goed samen met hout wat gunstig is voor houten vloeren. Bij het aanbrengen van Icynene zullen er, in tegenstelling tot purschuim, geen schadelijke stoffen vrijkomen.

Het enige wat vrij kan komen is waterdamp. De vrijgekomen waterdamp is niet schadelijk voor mens en milieu.

Wat kan Isocoat voor je doen?

Isocoat Isolatie is gespecialiseerd in woningisolatie. Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen.

Voorafgaand aan elk project maken wij met jou een persoonlijk plan van aanpak. Zo weet je exact wat je van ons verwachten kunt en het stelt ons in staat om jou op de hoogst kwalitatieve manier van dienst te zijn.


Heb je deze artikelen al gelezen?

Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte isolatie
M HOEKSEMA
Door

M HOEKSEMA

op 01 Dec 2018

Icynene lijkt ons voor onze houten keukenvloer van ca. 35 m2 de beste methode. De kruipruimte is net te krap en kan ook niet uitgegraven worden. Heb zojuist een offerte bij jullie aangevraagd Vriendelijke groet. M.Hoeksema

Mark Assen
Door

Mark Assen

op 02 Jun 2023

Afgelopen oktober de vloer laten isoleren met iciene schuim van Isocoat, bevalt uitstekend, mensen werken netjes en vakkundig, ruimen alles netjes op. Zeer content mee en hopen op jarenlang isolatieplezier.

Reactie plaatsen