Bodemisolatie of vloerisolatie betonnen vloer | Isocoat Isolatie
Bodemisolatie of vloerisolatie bij een betonnen vloer?

Bodemisolatie of vloerisolatie bij een betonnen vloer?

Vrijwel de meeste nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig gebouwd met betonnen vloeren. Omdat er gebruik gemaakt wordt van het energielabel en elke woning zo zuinig mogelijk moet zijn worden tijdens de bouw de betonnen vloeren voorzien van een isolatielaag.

Niet elk huis is echter een nieuwbouwwoning. Er zijn nog talloze oude woningen in Nederland met een betonnen vloer die niet geïsoleerd zijn. Vooral woningen van voor 1980 zijn vrijwel niet geïsoleerd, tenzij de eigenaar later isolatie heeft aangebracht.

Betonnenvloer isolatie

Een betonnen vloer

Beton is van nature een koud materiaal. Wanneer de kou optrekt kunnen woningen met betonnen vloeren behoorlijk koud aanvoelen. De verwarming aanzetten heeft dan weinig nut, want de warmte zal snel verloren gaan door de optrekkende kou. Dit uit zich dan weer in een hoge stookkosten.

Heb je een woning met een betonnen vloer die niet geïsoleerd is? Overweeg om het alsnog te isoleren! Dit is gunstig voor je portemonnee.

Voordelen van isoleren van betonnen vloer

Het grote nadeel van niet geïsoleerde betonnen vloeren is dat meer stookt dan noodzakelijk. Je verliest hierbij onnodig veel energie én geld.

Daarnaast is er een verhoogd risico op het ontstaan van optrekkend vocht en schadelijke schimmels en bacteriën. Dit is logischerwijs schadelijk voor jouw gezondheid. Bij het isoleren vermindert de kans op de gezondheidsrisico's.

En niet onbelangrijk: ook in de zomer heb je gemak van isolatie. Is je woning niet geisoleerd dan kan het huis in hete zomers een onaangenaam warme plek worden. Kies je voor isolatie dan heeft dit een verkoelend effect. Dit werkt vooral erg effectief bij Icynene. Dit purschuim werkt zeer ademend zodat je woning zowel in de winter als in de zomer goed beschermd is.

Vloerisolatie of bodemisolatie?

Wanneer je een kruipruimte onder je woning hebt dan is het de vraag of je moet kiezen voor bodemisolatie of vloerisolatie. Het is namelijk mogelijk om de bodem van de kruipruimte te isoleren, zodat de vloer goed beschermd is tegen de optrekkende kou. Doorgaans wordt bij vloerisolatie de vloer bedekt met speciaal isolerende korrels.

Zie ook: verschil bodemisolatie en vloerisolatie

Wanneer je de vloer laat isoleren dan zal dit meestal met Purschuim of Icynene gedaan worden. Dit is handig in gebruik en kan naadloos worden aangebracht. Het is echter ook mogelijk te isoleren met isolatieplaten of glaswol, maar dit hangt wel af van de hoogte van de kruipruimte.

Zie ook: materialen vloerisolatie

Pur schuim

Purschuim of Icynene

Purschuim wordt veel gebruikt voor isolatie van woningen. Purschuim heeft een hoge isolatiewaarde en zal geen vocht doorlaten. Icynene is ook een vorm van purschuim, enkel is dit duurzamer en milieuvriendelijker dan purschuim. Isocoat werkt veel met Icynene als isolatiemateriaal.

Wat kan Isocoat voor je doen?

Isocoat Isolatie is gespecialiseerd in woningisolatie. Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen.

Voorafgaand aan elk project maken wij met jou een persoonlijk plan van aanpak. Zo weet je exact wat je van ons verwachten kunt en het stelt ons in staat om jou op de hoogst kwalitatieve manier van dienst te zijn.


Heb je deze artikelen al gelezen?

Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte isolatie
Reactie plaatsen