Houten vloer laten isoleren (bodemisolatie of vloerisolatie) | Isocoat Isolatie
Bodemisolatie of vloerisolatie bij een houten vloer?

Bodemisolatie of vloerisolatie bij een houten vloer?

Houten vloer laten isoleren? In oudere woningen zijn vloeren vaak voorzien van hout. Je kunt ervoor kiezen om de vloer te bedekken met een vloerbedekking, maar in menig huishouden worden de originele houten planken netjes geschuurd en gelakt. Daarmee heb je een fraaie houten vloer en hoef je geen vloerbedekking aan te brengen.

Een dergelijke houten vloer geeft de ruimte een warme uitstraling en ziet er ook stijlvol uit. Maar los van de warme uitstraling, kan het in de praktijk anders zijn. Als de vloer niet of slecht geïsoleerd is kun je daar gevolgen van ondervinden. Koude voeten, hoge stookkosten, optrekkend vocht en schimmels zijn voorbeelden van deze gevolgen.

Vloerisolatie Isocoat

De voordelen van vloerisolatie

Het isoleren van houten vloeren levert heel veel voordelen op.
  • Het is minder koud waardoor je af bent van koude voeten (ook in de avond).
  • Met vloerisolatie voorkom je plekken met vocht en schimmel (wat erg ongezond is). Daarnaast is houtrot bij houten vloeren verleden tijd.
  • Isolatie verbeterd ook de akoestiek in je woning. Je zult geen last meer hebben van galm.
Als het in huis koud is zet je de verwarming hoger. Als een woning niet goed geïsoleerd is heeft dit echter weinig zin omdat de warmte erg gemakkelijk uit het huis weg vloeit. Daarom is isolatie zo belangrijk. Je hoeft geen energie meer te verspillen en je zult direct merken dat de energierekening daalt.

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Wanneer je je houten vloer wilt laten isoleren en je hebt een kruipruimte onder je huis, dan kan er gekozen worden tussen bodemisolatie of vloerisolatie.

Bij bodemisolatie worden vaak isolerende korrels op de bodem van de kruipruimte gelegd. Deze korrels zorgen ervoor dat warmte vanuit de vloer niet naar boven kan stijgen. Bij vloerisolatie wordt de bovenkant van de kruipruimte en dus de onderkant van de houten vloer geïsoleerd. Er wordt dan vaak gebruik gemaakt van schuim, zoals purschuim of Icynene.

Of je bodemisolatie of vloerisolatie moet toepassen hangt af van verschillende factoren, zoals de hoogte van de kruipruimte en of er vocht in de kruipruimte zit.

Zie ook: verschil bodemisolatie en vloerisolatie

Voordelen vloerisolatie Isocoat

Belangrijkste soorten isolatiemateriaal

Het meest gebruikte isolatiemateriaal voor houten vloeren is polyurethaan, ook wel bekend als purschuim. Het voordeel van pur is dat het een enorm hoge isolatiewaarde heeft en dat het waterafstotend is. Daarnaast kan purschuim naadloos tegen de houten vloer gespoten worden, zodat je geen last hebt van naden waar tocht door kan glippen.

Een ander soort purschuim en tevens een heel goed alternatief is Icynene. Bij het aanbrengen van Icynene komen er geen giftige stoffen vrij. Daarnaast blijft het huis goed doorademen bij isolatie met Icynene.

Bij houten vloeren werken wij bij voorkeur met icynene. Icynene als voordeel dat het blijft luchten. Het is een dampremmend product. Komt er toch vocht in dan kan het bij Icynene er ook weer uit (makkelijker dan bij purschuim)

Wat kan Isocoat voor je doen?

Isocoat Isolatie is gespecialiseerd in woningisolatie. Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen.

Voorafgaand aan elk project maken wij met jou een persoonlijk plan van aanpak. Zo weet je exact wat je van ons verwachten kunt en het stelt ons in staat om jou op de hoogst kwalitatieve manier van dienst te zijn.


Heb je deze artikelen al gelezen?

Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte isolatie
Reactie plaatsen