Voordelen en nadelen van Icynene (woningisolatie)? - Isocoat Isolatie
Voordelen en nadelen van Icynene

Voordelen en nadelen van Icynene

Wat zijn de voordelen en nadelen van icynene? Icynene is een soort purschuim wat zich vormt nadat twee componenten worden samengebracht. Het verschil met gewoon purschuim zit in de wijze van opbrengen, namelijk met water in plaats van het hfk’s-houdende blaasmiddel bij purschuim.

Icynene is minder bekend dan purschuim maar wordt tegenwoordig veel gebruikt voor isolatie van woningen.

Gebruik Icynene wordt algemener

Icynene wordt in de isolatiebranche steeds meer gebruikt doordat het uitstekende eigenschappen bezit. Icynene mag dan iets minder goed isoleren bij gelijke dikte aangebrachte purschuim, de voordelen wegen terdege op tegen dit nadeel. Er wordt gewoon een iets dikkere laag opgebracht. Dit vraagt een wat hogere investering maar dat hoeft geen probleem te zijn! Hoe dikker de aangebrachte laag, hoe sneller het zich terugverdient met de besparing op de stookkosten.

Iedereen wil wel iets doen voor het milieu zodat en door het gebruik van Icynene een bijdrage lever je een grote bijdrage omdat Icynene een stuk duurzamer is dan pur.

Wat is Icynene?

Icynene is in basis een pur-schuim, dus een polyurethaan-product met dit verschil dat het water-geblazen wordt opgebracht in tegenstelling tot pur. Icynene vormt net als gespoten pur een dikke laag schuim omdat het tot wel 100 keer uitzet zodra het is opgespoten. De laag is heeft een open celstructuur en dicht alles hermetisch luchtdicht af maar is wel dampopen in tegenstelling tot pur.

Waarom zou je isoleren?

Dat is een vraag die zichzelf al lang heeft beantwoord; kosten besparen en minder milieubelastend. Zo simpel is het gewoon. Jij bespaart veel op de stookkosten en de investering betaalt zich binnen aantal jaren terug, afhankelijk van de mate van isolatie.

Zie ook Voordelen woningisolatie.

Omdat jij minder energie vraagt en gebruikt, hoeft er ook minder energie te worden aangeleverd naar jouw woning waardoor het milieu weer minder wordt belast.

Gebruik je daarnaast ook nog duurzame isolatiematerialen, dan ben je helemaal goed bezig. De belasting van het milieu bij de productie van Icynene wordt vele malen goedgemaakt door het gebruik ervan.

Voordelen op een rij:

Er zijn al een aantal voordelen genoemd maar alles op een rij:
  • Er worden geen milieubelastende gassen gebruikt bij het opbrengen van Icynene.
  • Icynene is dampopen waardoor vocht altijd kan ontsnappen maar warmte binnen/buiten blijft; het kan dan ook tegen een houten vloer worden aangebracht.
  • Icynene is nagenoeg geurloos en onschadelijk voor de gezondheid en het milieu.
  • Korte terugverdientijd.
  • Dicht alle naden en kieren.
  • Is ook in moeilijk toegankelijke plaatsen aan te brengen.
  • Waterafstotend; het neemt dus geen water op waardoor schimmelvorming geen probleem kan worden.

Heeft Icynene dan geen nadelen?

Alles heeft zijn voor- en nadelen maar Icynene heeft maar een paar nadelen voor zover je het als nadeel kunt bestempelen:
  • Opgebrachte en uitgeharde Icynene kan alleen mechanisch worden verwijderd.
  • Het mag alleen door een gespecialiseerd bedrijf worden aangebracht.
Dus geen echte nadelen toch?

Wil je isoleren met Icynene?

Neem dan contact op met Isocoat Isolatie of vraag direct een offerte aan. Waarom kiezen voor ons?
  • Betaalbare kwaliteit
  • Betrouwbaar
  • Uitstekende referentie

Lees ook deze gerelateerde artikelen:

Wat kunnen wij voor je doen?

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen.

Offerte isolatie
Ferry
Door

Ferry

op 25 Oct 2022

Waarmee kan na het aanbrengen van icynene tegen het dakbeschot afgedicht worden? Moet er dan nog een dampdichte of dampremmende folie over of kan er direct gipsplaat over aangebracht worden?

Sylvia
Door

Sylvia

op 26 Oct 2022

Je kan het direct afwerken

Frank Fakkert
Door

Frank Fakkert

op 27 Oct 2022

Hi Ferry,Bedankt voor je vraag!Afhankelijk van de dikte (minimaal 8 cm) moet de dampremming afdoende zijn in de meeste gevallen. Het kan nooit kwaad om een extra sterk dampremmende folie te plaatsen als extra dampscherm. Dampdicht valt af te raden omdat dit vaak niet 100% correct aan te brengen valt.En hierdoor kan met een sterke dampremmer in drogere tijden het vocht dat eventueel in de constructie zit er ook nog via de binnenzijde uit. Icynene H2o light is een hydrofoob materiaal en zal dus geen vocht aantrekken/vasthouden.

Ans
Door

Ans

op 25 Dec 2022

Als het dampdoorlatend is zoals in de info dat vocht in de vloer dus door de de icynene laag heen kan ,dan kan ook de vochtige lucht dus van de kruipruimte door de isolatielaag heen weer naar de vloer gaan.dus bij vochtige kruipruimte werkt het dan niet ?

Frank Fakkert
Door

Frank Fakkert

op 04 Jan 2023

Hi Ans,Bedankt voor je bericht!Icynene is vocht doorlatend wat betekent dat vocht wel door het materiaal kan maar het materiaal het vocht niet zal opnemen. Dit komt doordat Icynene een "hydrofoob" materiaal is.Het materiaal trekt dus geen vocht omhoog.Mocht je verder vragen hebben kun je ons altijd even bellen!

Rob Looman
Door

Rob Looman

op 15 Feb 2023

Woning met hellend dak bestaande uit dakplaten met pur 50 mm tussen de latten. Jaren 80. De binnen zijde naisoleren met Icyene , is dat verstandig gezien de dampremming van de bestaande pur isolatielaag aan de buiten zijde, ?Rob Looman

Reactie plaatsen