Page content

Voordelen en nadelen van Icynene

Voordelen en nadelen van Icynene

Icynene is met zijn voordelen (en nadelen) nog geen algemeen begrip voor de meeste mensen terwijl PUR bekend is bij vrijwel iedereen die wel eens heeft geklust. Daarbij wordt door de klusser gebruik gemaakt van de in de bouwmarkten verkrijgbare spuitbussen purschuim. En eenieder weet dat je daarbij echt de handschoentjes nodig hebt die er tegenwoordig worden bijgeleverd. Niets zo erg dan de handen onder het purschuim!

Gebruik Icynene wordt algemener

Toch wordt Icynene steeds meer gebruikt in de isolatiebranche door de uitstekende eigenschappen die het bezit. Icynene mag dan iets minder goed isoleren bij gelijke dikte aangebrachte purschuim, de voordelen wegen terdege op tegen dit nadeel. Er wordt gewoon een iets dikkere laag opgebracht wat wel iets meer investering vraagt maar hoe dikker de aangebrachte laag, hoe sneller het zich terugverdient met de besparing op de stookkosten.
Iedereen wil wel iets doen voor het milieu zodat en door het gebruik van Icynene een bijdrage lever je een grote bijdrage omdat Icynene een stuk duurzamer is dan pur.

Wat is Icynene?

Icynene is in basis ook een pur-schuim, dus een polyurethaan-product met dit verschil dat het water-geblazen wordt opgebracht in tegenstelling tot pur. Icynene vormt net als gespoten pur een dikke laag schuim omdat het tot wel 100 keer uitzet zodra het is opgespoten. De laag is heeft een open celstructuur en dicht alles hermetisch luchtdicht af maar is wel dampopen in tegenstelling tot pur.

Waarom zou je isoleren?

Dat is een vraag die zichzelf al lang heeft beantwoord; kosten besparen en minder milieubelastend. Zo simpel is het gewoon. Jij bespaart veel op de stookkosten en de investering betaalt zich binnen aantal jaren terug, afhankelijk van de mate van isolatie. Zie ook Voordelen woningisolatie. Omdat jij minder energie vraagt en gebruikt, hoeft er ook minder energie te worden aangeleverd naar jouw woning waardoor het milieu weer minder wordt belast.
Gebruik je daarnaast ook nog duurzame isolatiematerialen, dan ben je helemaal goed bezig. De belasting van het milieu bij de productie van Icynene wordt vele malen goedgemaakt door het gebruik ervan.

Voordelen op een rij:

Er zijn al een aantal voordelen genoemd maar alles op een rij:

 • Er worden geen milieubelastende gassen gebruikt bij het opbrengen van Icynene.
 • Icynene is dampopen waardoor vocht altijd kan ontsnappen maar warmte binnen/buiten blijft; het kan dan ook tegen een houten vloer worden aangebracht.
 • Icynene is nagenoeg geurloos en onschadelijk voor de gezondheid en het milieu.
 • Korte terugverdientijd.
 • Dicht alle naden en kieren.
 • Is ook in moeilijk toegankelijke plaatsen aan te brengen.
 • Waterafstotend; het neemt dus geen water op waardoor schimmelvorming geen probleem kan worden.

Heeft Icynene dan geen nadelen?

Alles heeft zijn voor- en nadelen maar Icynene heeft maar een paar nadelen voor zover je het als nadeel kunt bestempelen:

 • Opgebrachte en uitgeharde Icynene kan alleen mechanisch worden verwijderd.
 • Het mag alleen door een gespecialiseerd bedrijf worden aangebracht.

Dus geen echte nadelen toch?

Wil je isoleren met Icynene?

Neem dan contact op met Isocoat Isolatie of vraag direct een offerte aan. Waarom kiezen voor ons?

 • Betaalbare kwaliteit
 • Betrouwbaar
 • Uitstekende referentie

Lees ook deze gerelateerde artikelen:

Wat kunnen wij voor je doen?

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen.

Offerte isolatie

Comment Section

0 reacties op “Voordelen en nadelen van Icynene

Plaats een reactie


*