Vloerisolatie met icynene (vraag offerte aan): Isocoat Isolatie
Vloerisolatie met Icynene

Vloerisolatie met Icynene

Vloerisolatie met Icynene is een kostenbesparende maatregel die je veel geld kan besparen na een, in verhouding, geringe investering. Wanneer je in de winter vaak koude voeten hebt en zelfs dikke sokken en pantoffels aan moet trekken om ze warm te krijgen word je daar niet blij van. Hoe kan het toch dat jouw kleine kinderen niet graag op de vloer spelen? Het is gewoon te koud en het trekt altijd over de vloer en daarom tijd om daar iets aan te doen.

Heeft vloerisolatie dan echt zin?

Natuurlijk, al was het alleen maar om warme voeten te krijgen! Maar hoe kan het zo koud zijn op de vloer terwijl het toch verder wel aangenaam aanvoelt in de kamer? Dat heeft te maken met de circulatie van de lucht in de ruimte.

Als je radiatoren hebt zijn die meestal onder de ramen geplaatst. Deze radiatoren stralen warmte uit maar verwarmen ook de lucht bij de radiator. Deze warme lucht stijgt op langs het raam en koelt af waarna het langs het plafond gaat om nog verder af te koelen. Omdat de warme lucht bij de radiator omhoog gaat, ontstaat een lagere luchtdruk waardoor lucht wordt aangezogen over de vloer. Deze lucht is namelijk kouder en bevindt zich dus onder in de ruimte.

Koude lucht zakt naar beneden

De koudere lucht aan het plafond zakt naar beneden om de lucht te vervangen die naar de radiator is verplaatst waar het nog verder afkoelt door de koude vloer. Er ontstaat dus een constante circulatie van warme en koude lucht die je echt kunt voelen als een koude trek over de vloer. Het is dus deels de koude vloer die je die koude voeten geeft maar voor een groter deel de koude lucht die er overheen trekt.Dus voorkomen dat de vloer zelf koud wordt door de kou in de kruipruimte zal ervoor zorgen dat niet alleen de vloer warmer aanvoelt maar ook dat de lucht minder afkoelt. Het circuleren van de lucht kun je eigenlijk alleen voorkomen door een andere manier van verwarmen, bijvoorbeeld vloerverwarming.

Hoe kun je de vloer dan isoleren?

Al heel lang weten we dat het isoleren van vloeren alleen maar positieve gevolgen heeft. Isoleren doen men dan ook al lang. In het verleden werd vooral gewerkt met isolatiematerialen in de vorm van isolatieplaten en isolatiewol of -dekens. Een nadeel van deze vorm van isoleren is dat het niet zo makkelijk aan te brengen is aan de onderkant van een vloer in de vaak krappe kruipruimte. Daarnaast is het heel belangrijk dat echt elk plekje van de vloer moet worden afgedekt wat niet altijd even goed lukt. Het kleinste onbedekte plekje kan al een onaangename koude plek op de vloer veroorzaken.

Dat kan ook anders: vloerisolatie met Icynene!

Door de komst van gespoten isolatiemateriaal als Icynene zijn de genoemde nadelen in één klap verdwenen. Icynene laat zich gemakkelijk opbrengen en dicht een (houten) vloer echt geheel af. Het isolatieschuim kan echt in alle kleine hoekjes, gaten, naden en kieren worden gespoten maar ook heel gemakkelijk achter leidingen waar je anders heel moeilijk bij kan.

Nadat het is opgespoten zet het uit tot wel 100 keer de omvang waardoor een dikke isolatielaag ontstaat die alles luchtdicht afsluit. Luchtdicht maar niet dampdicht wat wil zeggen vocht wat zich in de vloer bevindt altijd kan ontsnappen terwijl de koude lucht niet bij de vloer kan komen en de warmte van de vloer niet in de kruipruimte verdwijnt. Omdat Icynene dus dampopen is, kun je dus ook houten vloeren er goed mee isoleren zonder dat vocht een probleem gaat worden door schimmelvorming.

Icynene is een soort purschuim wat zich vormt nadat de twee componenten worden samengebracht. Het verschil zit in de wijze van opbrengen, namelijk met water in plaats van het hfk’s-houdende blaasmiddel bij purschuim.

Icynene heeft alleen maar voordelen.

Icynene mag alleen door een gespecialiseerd bedrijf worden aangebracht. We praten over specialistisch werk en dat kun je als leek niet zomaar uitvoeren.

Zie ook: Voordelen Icynene.

Einde koude voeten-leed

Laat Isocoat-Isolatie een einde maken aan het koude voeten-leed en je een forse besparing op de stookkosten geven. Neem gewoon direct contact op met ons of vraag een offerte aan.

Lees ook deze gerelateerde artikelen:

Wat kunnen wij voor je doen?

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen.

Offerte isolatie
Reactie plaatsen