Alles over het nieuwe HFO Pur-schuim - Isocoat-Isolatie
HFO Pur-schuim

HFO Pur-schuim

Pur (polyurethaan) is al heel lang een bekend isolatiemiddel, en ook in Nederland gebruikt in de vorm van platen en schuim. En HFO Pur-schuim?

Platen en schuim

Het plaatsen van pur-platen tegen vloeren en muren is een heel goed isolatiemiddel, vooral tegen een vlakke ondergrond. Wil je er echter zeker van zijn dat alle gaten en kieren worden afgedicht, kun je ook kiezen voor gespoten pur-schuim.

HFO-pur-schuim.jpg
Het opgebrachte purschuim zet pas uit wanneer het is opgebracht, maar wel binnen enkele seconden, en wordt in lagen opgebracht, afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde. Het grote voordeel van het spuiten van purschuim, is dat je werkelijk in de kleinste hoekjes kunt komen, en bijvoorbeeld achter de balken vlak langs de muur. Deze plaatsen zijn meestal moeilijk te isoleren met plaatmateriaal, en is dichtspuiten van de kiertjes nodig, met bijvoorbeeld pur uit een spuitbus.

HFO in gespoten Pur-schuim

HFO Pur-schuim is eigenlijk gewoon purschuim, echter dan niet opgebracht met schadelijke hfk’s. Hfk’s zijn chloorfluorkoolstofverbindingen die men ook gebruikt in spuitbussen. Ze worden ook wel cfk’s genoemd en naast als drijfgas kun je ze ook als koelmiddel in koelkasten en airconditioners terugvinden.

Hfk’s en Cfk’s worden geproduceerd in een chemisch proces en bij het aanbrengen van purschuim komen deze drijfgassen in de atmosfeer. Ze staan dan bekend als de gassen die het gat in de ozonlaag hebben veroorzaakt.

HFO-schuim-hfk-spuitbus
Vandaar dat het gebruik van hfk’s bij het opbrengen van purschuim vanaf 2023 is verboden, maar veel bedrijven, ook Isocoat Isolatie, hebben het gebruik al enige tijd gestaakt. Leveranciers hebben een veel duurzamer alternatief gevonden in de vorm van HFO (hydrofluoroolefin).

Gespoten HFO-schuim

HOF-Purschuim is dus duurzamer dan het normale gespoten purschuim, opgebracht met hfk’s bevattend blaasmiddel. Duurzamer betekent dat het belastend effect op het milieu lager is, en de voordelen, als een lagere CO2-uitstoot door minder stoken, groter zijn.

Waar wordt HFO-schuim gebruikt?

HFO-schuim wordt overal gebruikt waar ook in het verleden purschuim op werd gespoten. Er verandert dus niets met betrekking tot de isolatiemogelijkheden van purschuim.
Gespoten purschuim kan worden gebruikt voor onder andere:

Wat doet Isocoat-Isolatie?

Wij zijn een gecertificeerd isolatiebedrijf en gaan altijd met jou in gesprek als je jouw woning, bedrijf of wat dan ook wil (na)-isoleren. Samen gaan we kijken, ook ter plekke, welke maatregelen nodig zijn, om het object vakkundig te isoleren. Bespaar veel geld op de energierekening, en maak ook gebruik van de subsidiemogelijkheden, voor zolang dit nog kan.

Meer informatie over HFO-schuim?

Vraag een offerte aan of neem contact op met ons voor meer informatie over HOF-schuim en isolatie.

Offerte isolatie

Lees ook:

Reactie plaatsen