Spouwmuurisolatie rijtjeshuis of tussenwoning: Isocoat Isolatie

Spouwmuurisolatie tussenwoning of rijtjeshuis

Heb je een tussenwoning of rijtjeshuis en wil je de spouwmuur laten isoleren? Isocoat Isolatie verzorgt de vakkundige spouwmuurisolatie van jouw tussenwoning.

Wat is spouwmuurisolatie?

Buitenmuren van huizen werden na 1930 meestal gebouwd met een spouw: dit is een vrije ruimte tussen het metselwerk van de eigenlijke buitenmuur en de binnenmuur. Tegenwoordig wordt deze spouw bij nieuwe woningen voorzien van isolatiemateriaal. Tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw isoleerde men spouwmuren meestal niet. Het is gelukkig mogelijk om achteraf de spouw op te vullen met isolatiemateriaal. Via boorgaten in de voegen wordt langs de buitenzijde van de spouwmuur een isolerend materiaal in de spouw aangebracht. Je hebt de keuze uit meerdere mogelijke materialen met verschillende isolatiewaarden. Voorbeelden zijn: EPS Parels, HR ++ Isolatiekorrels, Supafil Inblaaswol en Purschuim.

Isolatie spouwmuur rijtjeshuis of tussenwoning

Isoleren van spouwmuren: ook voor een tussenwoning

Als je wilt besparen op het energieverbruik in je woning, is een goede isolatie van de buitenmuren van essentieel belang. In een rijtjeshuis zijn er reeds twee muren die gemeenschappelijk zijn met het huis van je buren. Omdat deze gemeenschappelijke muren niet blootstaan aan de buitenlucht en je buren hun huis ook goed verwarmen, is het warmteverlies via deze zijmuren beperkt. Het volstaat in dit geval om alleen de voor- en de achtergevel van je huis te laten isoleren, zodat de kosten beperkt blijven.


Voordelen van spouwmuurisolatie bij een tussenwoning

Ook voor een rijtjeshuis is spouwmuurisolatie van de voor- en achtergevel aan te raden:
  • Je realiseert een bijkomende besparing op het energieverbruik van je woning: gemiddeld ongeveer 10% tot 12% minder energieverbruik! De exacte besparing is afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal en de dikte van de isolatie.
  • De kosten van isolatie van spouwmuren bij een rijtjeswoning zijn beperkt, omdat er slechts twee muren moeten geïsoleerd worden. De kostprijs wordt natuurlijk mede bepaald door het toegepaste isolatiemateriaal en de oppervlakte van de spouwmuren.
  • Isolatie van spouwmuren biedt naast energiebesparing ook nog het voordeel van een betere geluidsisolatie. Dit kan van belang zijn als je tegen een drukke straat of in de stad woont.
  • Je krijgt een warmer en tevens comfortabel huis.
Spouwmuurisolatie rijtjeshuis of tussenwoning

Subsidies van de overheid

De overheid geeft sinds 15 september 2016 een subsidie voor het isoleren van het dak, de spouwmuren, de gevels, de vloer en het glas van je woning. Deze subsidie bedraagt ruim 20% van het geïnvesteerde bedrag. Je moet wel minstens twee energiebesparende maatregelen (woningisolatie) laten uitvoeren, bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuren en dakisolatie, vloerisolatie of kruipruimte isolatie. Eventueel heb je nog recht op bijkomende subsidies van de provincie en de gemeente.

Hier vind je alle informatie >> Subsidie Energiebesparing eigen huis

Dit mag jij van ons verwachten?

Dit mag je van ons verwachten:

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie  Stap 1: beoordeling van jouw huidige situatie

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Stap 2: terugkoppeling van onze analyse waarbij wij je uitleggen wat we gezien hebben en hoe je hier het beste mee omgaat

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Stap 3: advies en keuze m.b.t. het isolatiemateriaal

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Stap 4: start project, het boren van gaten en inspuiten isolatiemateriaal

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Stap 5: het afvoegen van de gaten die wij in de muur geboord hebben (wij werken dit op vakkundige wijze af)

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Stap 6: oplevering van het project. Wij zorgen er voor dat al het afval wordt afgevoerd en dat de omgeving keurig verzorgd en schoon achterblijft.

Aanbrengen spouwmuurisolatie met isoparels

Onderstaand zie je een filmpje waarin wij je laten zien hoe wij spouwmuurisolatie aanbrengen.


Twijfel je nog?

Twijfel je nog? Niet nodig want:
  • Binnen 48 uur ontvang je van ons een prijsopgave op maat
  • We kunnen met jou doorberekenen binnen hoeveelheid tijd jij de investering op spouwmuurisolatie terugverdiend
  • Voor spouwmuurisolatie hoeft niet het hele huis verbouwd te worden. Binnen 1 dag is jouw woning geïsoleerd zonder extreme overlast.
  • Er is geen sprake van blijvende schade aan je woning. Wij zorgen dat alles keurig wordt afgewerkt.
  • Wij hebben inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in ons vak. Dat betekent dat wij alle valkuilen kennen waardoor wij je beschermen tegen de meest gemaakte fouten (die hebben wij immers al gemaakt

Offerte aanvragen

Wil je jouw rijtjeshuis vakkundig laten isoleren? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte isolatie
Tanja
Door

Tanja

op 27 Nov 2019

Kan ik ook de tussen muren isoleren voor geluid redenen? Bedankt.

Reactie plaatsen