Spouwmuurisolatie hoekwoning: Isocoat Isolatie

Spouwmuurisolatie hoekwoning

Heb je een hoekwoning waarvan je de spouwmuur wilt isoleren? Isocoat Isolatie verzorgt de spouwmuurisolatie van jouw hoekwoning.

Spouwmuurisolatie: een relatief goedkope manier van isoleren

Vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw werden buitenmuren van een woning meestal gebouwd met een spouw. Deze spouw is een holle ruimte tussen de eigenlijke buitenmuur en de binnenmuur. Een luchtspouw zorgt ervoor dat vocht in de buitenmuur niet kan doordringen naar de binnenmuur. Helaas vindt er nog altijd veel warmteverlies plaats via een holle spouwmuur.

Spouwmuurisolatie hoekwoning, hoekhuis

Daarom wordt de spouw van een nieuwe woning tegenwoordig steeds opgevuld met isolatiemateriaal. Bij oudere woningen waarvan de spouw niet geïsoleerd is, kan spouwmuurisolatie gelukkig nog steeds toegepast worden. Men boort gaten in de voegen aan de buitenzijde en brengt op die manier een isolerend materiaal in de spouw aan. Er bestaan verschillende mogelijke materialen met uiteenlopende isolatiewaarden die toegepast kunnen worden. Voorbeelden zijn: EPS Parels, HR ++ Isolatiekorrels, Supafil Inblaaswol en Purschuim.

Ook voor een hoekwoning interessant

Woon je in een hoekhuis, dan is alvast één muur van je woning gemeenschappelijk met het huis van je buren. Dit maakt spouwmuurisolatie erg interessant, want de gemeenschappelijke muur maakt dat deze muur al geïsoleerd is. Omdat deze muur grenst aan de (verwarmde) woning van je buren en dus niet blootstaat aan de weersomstandigheden, is het warmteverlies via deze gemeenschappelijke muur heel gering. De overige muren komen helaas wel in aanraking kou en wind. En hier valt dus nog een flinke winst te behalen!

Isolatie spouwmuur hoekhuis

Laat de spouwmuren van je hoekwoning isoleren!

We zetten de voordelen van het isoleren van spouwmuren bij een hoekhuis even op een rij:
  • Een hoekhuis heeft ten opzichte van een vrijstaande woning één zijgevel minder die geïsoleerd moet worden. Dit scheelt een stuk in de kostprijs.
  • Gemiddeld wordt de kostprijs van het isoleren van spouwmuren bij een hoekhuis terugverdiend binnen 3 jaar. Een energiebesparing van ruim 20% is mogelijk.
  • Je krijgt een aangenaam en comfortabel huis.

Recht op subsidies

De overheid subsidieert energiebesparende maatregelen. Sinds 15 september 2016 heb je recht op een subsidie van ongeveer 20% van het geïnvesteerde bedrag, als je minstens twee energiebesparende ingrepen laat uitvoeren in je woning. Als je bijvoorbeeld de isolatie van spouwmuren combineert met dakisolatie of vloerisolatie, krijg je van de overheid 20% van de investering terug. Ook de gemeente en de provincie kunnen eventueel subsidies toekennen. Dit maakt het nog interessanter om je woning zo energiezuinig mogelijk te laten maken.

Hier vind je alle informatie >> Subsidie Energiebesparing eigen huis

Dit mag jij van ons verwachten?

Dit mag je van ons verwachten:

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie  Stap 1: beoordeling van jouw huidige situatie

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Stap 2: terugkoppeling van onze analyse waarbij wij je uitleggen wat we gezien hebben en hoe je hier het beste mee omgaat

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Stap 3: advies en keuze m.b.t. het isolatiemateriaal

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Stap 4: start project, het boren van gaten en inspuiten isolatiemateriaal

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Stap 5: het afvoegen van de gaten die wij in de muur geboord hebben (wij werken dit op vakkundige wijze af)

vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie Stap 6: oplevering van het project. Wij zorgen er voor dat al het afval wordt afgevoerd en dat de omgeving keurig verzorgd en schoon achterblijft.

Aanbrengen spouwmuurisolatie

Onderstaand zie je een filmpje waarin wij je laten zien hoe wij spouwmuurisolatie aanbrengen.


Twijfel je nog?

Twijfel je nog? Niet nodig want:
  • Binnen 48 uur ontvang je van ons een prijsopgave op maat
  • We kunnen met jou doorberekenen binnen hoeveelheid tijd jij de investering op spouwmuurisolatie terugverdiend
  • Voor spouwmuurisolatie hoeft niet het hele huis verbouwd te worden. Binnen 1 dag is jouw woning geïsoleerd zonder extreme overlast.
  • Er is geen sprake van blijvende schade aan je woning. Wij zorgen dat alles keurig wordt afgewerkt.
  • Wij hebben inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in ons vak. Dat betekent dat wij alle valkuilen kennen waardoor wij je beschermen tegen de meest gemaakte fouten (die hebben wij immers al gemaakt

Onze specialisten staan voor je klaar

Woon je in een hoekhuis en wil je de buitenmuren laten isoleren? Vraag dan gratis raad aan onze specialisten. Wij kunnen voor jouw woning het meest geschikte spouwisolatiemateriaal uitkiezen zodat je het grootst mogelijke rendement haalt uit jouw investering. Onze ervaren medewerkers isoleren jouw spouwmuren op een vakkundige wijze. Twijfel niet langer en vraag ons een vrijblijvende offerte!

Offerte isolatie
Reactie plaatsen