Spouwmuurisolatie controleren - Isocoat Isolatie

Spouwmuurisolatie laten controleren

Heb je spouwmuurisolatie maar heb je het vermoeden dat het niet helemaal goed zit met het isolatiemateriaal? Of twijfel je of er wel isolatie in spouw zit? Isocoat Isolatie kan het voor je controleren.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is de isolatielaag in ruimte tussen de twee muren van een spouwmuur. Deze bestaat namelijk uit een zogenoemd buitenblad (buitenmuur) en een binnenblad met een tussenruimte van enkele centimeters tot 30 of 40cm. De eerste spouwmuren werden gezet om het probleem van vochtige buitenmuren op te lossen. Pas later werd de spouw breder en bracht men een isolerende laag aan tegen de binnenmuur. Hiervoor gebruikte men meestal isolatiedekens van minerale wol. Tegenwoordig gebruikt men hiervoor over het algemeen isolerende platen.
spouwmuurisolatie controleren spouwmuur

Oude spouwmuurisolatie

Het nadeel van de oude isolatiematerialen is dat het vaak vocht vasthoudt waardoor het na verloop van jaren kan verzakken. Het materiaal zakt naar beneden waardoor het de hele spouw vult. Hierdoor kan het vocht van de buitenmuur via de isolatie in de binnenmuur komen. Deze wordt dan vochtig waardoor er vocht- en schimmelplekken kunnen ontstaan.
spouwmuurisolatie controleren schimmel
Schimmel is een van de meest voorkomende oorzaken van een slecht binnenklimaat. Je kunt er echt ziek van worden en zelfs chronische ziekten van krijgen als bijvoorbeeld astma. Heb je last van vochtige muren dan kan verzakte spouwmuurisolatie de oorzaak zijn. Maar hoe kom je daar achter?

Controle op verzakte spouwmuurisolatie

Isocoat Isolatie kan de spouw voor je controleren. Hiervoor boren we op een aantal plaatsen een klein gat in de buitenmuur. Via deze gaten kunnen we met een speciale camera de spouw controleren. Hierbij controleren we niet alleen de staat van de isolatie in de spouw. We zien ook andere zaken als vervuiling en brugvorming door valspecie. Valspecie of losgeraakte cementbaarden zijn ook een oorzaak van veel vochtproblemen en koudebruggen. Dit alles kunnen we in korte tijd controleren waarna we in overleg een advies kunnen uitbrengen om de problemen op te lossen.
spouwmuurisolatie controleren oud verwijderen

Verwijderen van oude spouwmuurisolatie

Oude verzakte spouwmuurisolatie kunnen wij vrij eenvoudig verwijderen. Hiervoor moeten we wel meerdere stenen uit de muur verwijderen. Hierna kunnen we oude materialen en vervuiling uit de spouw zuigen.
Ga naar verwijderen spouwmuurisolatie.

Aanbrengen nieuwe spouwmuurisolatie

Het verwijderen van oude verzakte spouwmuurisolatie lost het probleem van vochtige muren op. Maar je bent ook de isolerende werking van de spouwmuur kwijt. Daarom kun je na het verwijderen het beste meteen de spouw weer laten vullen met een ander vochtwerend isolatiemateriaal. Hiervoor kun je de volgende isolatiematerialen gebruiken:Hiervoor boren we in de voegen van de muren op voldoende plaatsen een klein gat. Via deze gaten blazen we het materiaal dan in spouw. Omdat de materialen allemaal vochtwerend zijn, kan vocht niet doordringen naar de binnenmuren.
Ga naar spouwmuurisolatie aanbrengen.

Voordelen spouwmuurisolatie

Twijfel je nog?

Heb je toch nog twijfels of het voor jou de juiste oplossing is? Neem dan eens contact op voor een adviesgesprek aan huis. Geheel vrijblijvend en het kost je niets. We kunnen dan ook direct de spouwmuur voor je controleren. Offerte isolatie

Lees ook: