Na-Isoleren spouwmuur: voorkom vochtproblemen in huis!
Na Isoleren Spouwmuur

Na Isoleren Spouwmuur

Eindelijk heb je jouw droomhuis gevonden. Alles is voor elkaar, het ziet er fantastisch uit en je voelt je helemaal thuis. Er ontbreekt alleen één ding, de behaaglijke temperatuur die je in een ‘thuis’ toch mag verwachten. Je hebt structureel koude voeten en alles in huis voelt koud aan, om nog maar te zwijgen over de wind die je soms voorbij voelt trekken.

Daarnaast rijzen de kosten van de energierekening de pan uit en een oplossing lijkt er niet voorhanden. Toch is de oplossing er wel, namelijk het isoleren van jouw spouwmuur. Deze relatief kleine ingreep brengt allerlei voordelen met zich mee, waardoor jouw huis ook aanvoelt als een thuis.

Voordelen spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur is naast dakisolatie en vloerisolatie misschien wel de meest effectieve manier van isoleren. Feit is immers dat het aantal vierkante meters aan muren om je heen behoorlijk aantikt, wat het dus belangrijk maakt dat hierdoor geen warme lucht kan ontsnappen.

Voordelen na-isolatie spouwmuur

Een aantal voordelen van spouwmuurisolatie op een rijtje:

Gelijkmatige temperaturen

Met spouwmuurisolatie is een ongelijkmatige verdeling van temperatuur verleden tijd. Het is simpelweg achterhaald dat het bij een raam, deur of in een bepaalde hoek van een ruimte kouder is dan ergens anders in huis. Dakisolatie, vloerisolatie en dubbel glas helpen hierbij en spouwmuurisolatie maakt het af. Geen tocht meer in huis en overal een behaaglijk gevoel in huis.

QqnbZU9yHR

Verdien de investering terug

De investering die wordt gevraagd is relatief klein vergeleken met andere ingrepen in huis. Spouwmuurisolatie kost naast geld slechts een dag van jouw tijd. Daarnaast is het ongemak ook minimaal, omdat de ingreep niet zoveel omvat als een gebruikelijke verbouwing. Omdat de investering niet zo groot is en het rendement des te groter, is de ingreep al snel terugverdiend.

Aangename temperaturen

Het klimaat in huis is stabiel met spouwmuurisolatie, omdat er niet overmatig gestookt hoeft te worden. Schommelingen van temperatuur blijven voorgoed achterwege doordat koude lucht geen kans meer heeft om te trekken. Ook problemen met koudebruggen worden opgelost.

Besparen

Bespaar op stookkosten. Nadat de muur geïsoleerd is kan het besparen beginnen. Een ruimte warm houden is immers veel voordeliger dan het opwarmen van een ruimte nadat deze weer is afgekoeld.

Voorkom vochtproblemen

Vochtproblemen komen voor wanneer een huis niet (goed) geïsoleerd is. Uit al onze ervaringen kunnen we je verzekeren dat bovengenoemde voordelen het meer dan waard maken om de spouw te isoleren en zo een boel problematieken te voorkomen (denk aan schimmelvorming, zwarte plekken aan muren of de invloed van schimmels op je gezondheid)

Vormen van isolatie

Bij Isocoat Isolatie kun je terecht voor vakkundige isolatie van de woning in de vorm van:

Wat kan Isocoat voor je doen?

Isocoat Isolatie is gespecialiseerd in woningisolatie. Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen. Voorafgaand aan elk project maken wij met jou een persoonlijk plan van aanpak. Zo weet je exact wat je van ons verwachten kunt en het stelt ons in staat om jou op de hoogst kwalitatieve manier van dienst te zijn.


Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Offerte isolatie
K.Stoter
Door

K.Stoter

op 28 Feb 2019

Na isolatie spouwmuur

Reactie plaatsen