Altijd koud in huis? (dit is de oorzaak van jouw probleem + oplossing)
Altijd koud in huis?

Altijd koud in huis?

Heb je het altijd maar koud in huis? Is er sprake van koude trek of koude lucht? Hoe hoog de verwarming ook staat, echt aangenaam in huis wordt het nooit. De cv-ketel werkt prima, maar lekker behaaglijk wordt het altijd nooit. Wanneer je de verwarming uitzet koelt het erg snel af, wat het eigenlijk noodzakelijk maakt om altijd flink te stoken. Helemaal als je in ogenschouw neemt dat het ook nog behoorlijk toch. Zonde en vervelend. Maar waar ligt dit nu precies aan? En zijn er oplossingen voorhanden?

Oorzaken kou in huis

Het is niet zo moeilijk om te zien wanneer er een gat in het dak zit. Dat probleem is snel te herkennen en ook goed te verhelpen. Maar de grootste problemen die ervoor zorgen dat het vaak koud in huis zit zijn niet in één keer te herkennen.

Slechte isolatie

Het dak, de muren, de vloer. Alles kan geïsoleerd worden. Dit scheelt heel veel stoken en bespaart onder aan de streep een hoge energierekening. Door te kiezen voor woningisolatie haal je de kou uit huis. De koude lucht kan zich namelijk geen weg meer naar binnen banen in de woning.

Enkelglas en dubbelglas

Naast muren, het dak en de vloer is het belangrijk dat er isolerend glas aanwezig is in huis. Helemaal als het grote ramen betreft is het wijs dit aan te pakken. Hoe meer oppervlak, hoe meer warmte er kan ontsnappen.

Koudebruggen

Koudebruggen zijn een gevolg van slecht isoleren. Een koudebrug is een deel in de muur dat niet goed geïsoleerd is. Wanneer de spouwmuur geïsoleerd is, kan het zo zijn dat de isolatie op sommige plaatsen niet helemaal dekkend is geweest. Dit kan gebeuren doordat er slecht metselwerk is geleverd of omdat er puin aanwezig is in de spouw. Geen dekkende isolatie betekent dat de kou op deze plaatsen vrije doortocht heeft.

Wat zijn koudebruggen?

Oplossingen kou in huis

De oplossingen zijn allemaal volledig te herleiden uit bovenstaande problematieken en bieden meer dan het voorgoed verdrijven van de koude lucht. Zo kan het dak, de spouwmuur en de vloer alsnog worden geïsoleerd. Dit kost inderdaad wat moeite, tijd en geld maar levert uiteindelijk ook een boel op aan besparingen en comfort. Hetzelfde geldt voor het glas. De koudebruggen kunnen worden verwijderd wanneer de spouwmuur wordt geïsoleerd, zo hoeft er maar één keer een verbouwing plaats te vinden terwijl er twee ingrepen plaatsvinden.

Als alle isolatie is aangebracht en de koudebruggen zijn verwijderd is het meeste werk achter de rug. Vanaf dat moment zult u merken dat de tocht verdwijnt en de temperatuur in huis stabiel is en aangenaam aanvoelt. Het terugdringen van de stookkosten levert u financieel ook voordeel op en bovendien is het goed voor het milieu om niet onnodig veel te stoken.

Energielabel voor jouw woning

Door te kiezen voor isolatie werk je aan een beter energielabel voor jouw woning. Een energielabel is een keurmerk waarmee kopers of huurders van een woning meteen kunnen zien of de woning zuinig is of niet. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een voorlopig energielabel en een definitief energielabel. Door te werken aan een betere isolatie kun je het energielabel verhogen of verbeteren.

Energielabel woningen

Vormen van isolatie

Bij Isocoat Isolatie kun je terecht voor vakkundige isolatie van de woning in de vorm van:

Wat kan Isocoat voor je doen?

Isocoat Isolatie is gespecialiseerd in woningisolatie. Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen. Voorafgaand aan elk project maken wij met jou een persoonlijk plan van aanpak. Zo weet je exact wat je van ons verwachten kunt en het stelt ons in staat om jou op de hoogst kwalitatieve manier van dienst te zijn.


Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Offerte isolatie
Lilian
Door

Lilian

op 30 Nov 2020

Ik zal het heel kort houden, ik heb bij Ymere geklaagd, omdat ik iedere winter met paarsblauwe nagels van de kou zit, beide verwarmingen hoog open (op 5) en ik wéét dat de muren leeg zijn en niet geisoleerd zijn. Ymere antwoordde dat ik dubbel glas heb en afgezien van de rest van het huis, kan ik daarom nog 7 jaar wachten.

Abdel
Door

Abdel

op 13 Dec 2019

De meeste huizen zijn te hoog gewaardeerd, wie controleert de certificering van energielabels waarmee huiseigenaren hun huizen duurder willen krijgen. APK certificering zegt ook niks meer, merendeel van de auto's wordt onterecht van keuring voorzien.

Lilian
Door

Lilian

op 30 Nov 2020

Ja, precies! Die van mij ook. Er zitten gaten in de muur waar de regen doorheen loopt, maar Ymere zegt dat het hele goede huizen zijn. Laatst sprong de (kleine en magere) kat van een buurvrouw op zijn katten-krabpaal (die zat aan de muur vast) en er brak een stuk muur af. Gewoon, omdat de kat ging zitten. Maar nee, "wat hebben we goede huizen..."

Van der greft
Door

Van der greft

op 04 Feb 2019

Ik woon in een massionete woning en zit op een hoekhuis naast de buiten trap die omhoog gaat naar mij woning. De binnen muur voelt altijd erg koud aan. Ik heb het idee dat de spouw muur erg slecht geïsoleerd is de huizen zijn gebouwd in het jaar 1979. Het huis waar ik woon is een huur huis van de woning corporatie ymere ik heb al meerdere keren geklaagd. Hoe kan ik bewijzen en aantonen dat de spouw muur slecht geïsoleerd is. Met vriendelijke groet,D van der greft

Nathalie
Door

Nathalie

op 04 Oct 2020

Ik ken het ymere is niet zo snel ik ben al 8 jaaar daarvoor in gevecht met ymere zelfs met de hele straat een brief geschreven met handtekening etc 3voudig afgeleverd en ze doen gewoon niets nu ze moeten van de overheid komen ze wel echt heel schandalig geef een voorbeeld betaal 225 euro pm aan nuon moet jaarlijks tussen de 1000 a 1600 euro bijbetalen Het is zelfs zo zorgwekkend geweest dat de brandweer etc langs is geweest om te kijken of der ergens ook een gaslek was door de hoge rekeningen Maar dat was er gelukkig niet het zijn gewoon de enorme stookkosten van gas terwijl je al zelf er alles aan gedaan heb isoleremde rolgordijnen en isolerende gordijnen radiatorfolie etc..... Hoop dat het bij u verholpen is nu uiteindelijk

A. Meij
Door

A. Meij

op 25 Jan 2021

In februari 2019 hebben we de spouwmuur en vloer laten isolaren. Sindsdien is onze vloer in de woonkamer kouder aan gaan voelen. De vloer voelt nu veel kouder aan dan ooit te voren (dus ook voor isolatie). Ook de muren in de woning voelen koud aan, wat voorheen ook nooit zo het geval is geweest. Voorheen hadden we in de winter de verwarming nooit hoger staan dan 20 graden, nu staat hij minimaal op 22 graden en krijgen we het echt niet comfortabel in huis, vanwege koude luchtstromen in huis (schijntocht??). Op sommige plekken in de woonkamer is het ook aanzienlijk kouder dan op andere plekken. Dit is voorheen ook nooit het geval geweest. De muren zijn koud, maar niet vochtig (tot nu toe). De vochtigheid is gemeten en deze zit onder de \"norm\", Wat is er aan de hand en wat kunnen we er aan doen??

Reactie plaatsen