Welke soorte isolatie zijn er? - Isocoat Isolatie

Soorten isolatie

Er zijn allerlei uiteenlopende vormen van isolatie. Enerzijds zijn er delen van het huis die je kunt isoleren (dak, vloer, muur), anderzijds zijn er materialen waarmee je het kunt isoleren (schuim, glaswol, steenwol, EPS-thermoparels).

Welke soorten isolatie zijn er?

We hebben bepaalde isolaties wat breder uitgelegd.

Dakisolatie

Warmte stijgt op, maar met een goed geïsoleerd dak blijft de warmte binnen en zult u merken dat de stookkosten drastisch zullen dalen. Er zijn een aantal manieren om een dak te isoleren. U kunt aan de binnenkant isolatie tegen het dak aan werken, denk aan steenwol of glaswol. Dit kunt u ook aan de buitenkant aan (laten) brengen door het onder de dakpannen te verwerken. Je kunt er ook kiezen voor PUR-schuim of Icynene, vlokken van glas- of steenwol of EPS-thermoparels tussen de dakpannen te spuiten. Ten slotte kun je er ook voor kiezen de zoldervloer te isoleren, dit werkt alleen bij een gesloten zolder.

 

[caption id="attachment_4983" align="aligncenter" width="1034"]soorten isolatie - Installeren dakisolatie Met een goed geïsoleerd dak zullen de stookkosten drastisch dalen.[/caption]

Vloerisolatie

Veel kou komt door de muren, maar ook door de vloer komt erg veel kou naar binnen. Niet voor niets zijn veel huizen voorzien van vloerverwarming. Een mildere variant hiervan is vloerisolatie, waardoor u gene last meer heeft van tocht in huis of vocht vanuit de kruipruimte. Bovendien zal uw huis gelijkmatiger warm aanvoelen, simpelweg omdat de hele vloer wordt voorzien van isolatie.

[caption id="" align="aligncenter" width="1020"]soorten isolatie - vloerisolatie pur of icynene aanbrengen vloerisolatie[/caption]

Bij het isoleren van de vloer zijn er grofweg twee mogelijkheden. Er kan worden gekozen om de kruipruimte aan de bovenkant te isoleren, dus aan de onderkant van de vloer. Dit kun je doen door er isolatieschuim (Pur of Icynene) tegenaan te spuiten, maar ook door er glas- of steenwol tegenaan te werken. Op deze manier blijft het koel in de kruipruimte en zal de vloer behaaglijk aanvoelen.

Kruipruimte-isolatie

Een tweede optie is het isoleren van de vloer van de kruipruimte. Dit is gebruikelijk in een kruipruimte waar je je maar moeilijk in kunt voortbewegen en het dus moeilijk is hier veel in te werken.

soorten isolatie - bodemisolatie kruipruimte

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een effectieve vorm van isoleren. De grootste reden hiervoor is dat er in het hele huis bij elkaar opgeteld een heleboel vierkante meters muur omheen staat gebouwd. Door iedere vierkante meter goed te isoleren, bespaart dit dus ontzettend veel kosten. Wel moet er bij spouwmuurisolatie wel goed worden gekeken of het mogelijk is. Dit is in de eerste plaats afhankelijk van het feit of er überhaupt een spouw aanwezig is, maar ook van hoe de spouw aan de binnenkant is afgewerkt.

soorten isolatie - spouwmuur-isolatie

Bij spouwmuurisolatie is het mogelijk om glas- en steenwol tussen de muur te werken. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor schuim of EPS-thermoparels. Bij de tweede optie is bijkomend voordeel dat het in de spouwmuur kan worden gespoten middels twee kleine gaatjes in de muur. De overlast is minimaal en de ‘verbouwing’ duurt slechts één tot enkele dagen.

Dubbel glas of Triple glas

Door dubbel glas te installeren kan er ook veel warmte worden vastgehouden. Een variant op dubbelglas is inmiddels al triple glas. Kies voor HR++ glas die wat hoogste isolatiewaarde heeft.

[caption id="" align="aligncenter" width="1024"]soorten isoleren - triple glas HR++ Triple, driedubbel glas[/caption]

Ook benieuwd wat jij kunt doen?

Nieuwsgierig geworden, benieuwd wat jouw besparingen kunnen zijn en ben je al van plan te gaan verbouwen. Neem dan vrijblijvend contact op met ons zodat we je kunnen adviseren of vraag direct een offerte aan!

Lees ook:

 

Offerte isolatie
Reactie plaatsen