Isoleren samen met de buren scheelt in de kosten - Isocoat Isolatie
Isoleren samen met de buren

Isoleren samen met de buren

Ofwel samen met de buren de eigen woning isoleren. Hoe doe je dat en wat komt er op je pad? We proberen het uit te leggen.

Waarom isoleren?

Waarom we willen isoleren is niet zo moeilijk uit te leggen natuurlijk. 15% van alle energie in Nederland wordt gebruikt in onze woningen (bron: Milieu Centraal). Dat is heel veel energie die we verbruiken maar tegelijkertijd ook verspillen want veel van de energie die we gebruiken voor de verwarming van onze woning, verdwijnt zo naar buiten. En dat zonder dat we er erg in hebben want 3 van de 4 woningen in ons land zijn niet goed of geheel niet geïsoleerd.


isoleren met buren - kosten

Het is niet zo gek dat we veel betalen voor onze energie en niet alleen voor het verwarmen. Alle zaken in huis die energie vragen kosten geld. Willen we daarop besparen dan kun je dat waarschijnlijk het beste doen op de stookkosten wanneer jouw woning nog niet goed is geïsoleerd.

Welke maatregelen kun je nemen?

Wat kun je allemaal doen om deze stookkosten naar beneden te brengen:

  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Bodemisolatie
  • HR++ glas plaatsen of minimaal normaal dubbel glas; triple glas is nog beter. Maar hou in de gaten dat glas alleen niet voldoende is wanneer de muren niet geïsoleerd zijn. Het is dan zonde van het geld. Altijd samen met de muren uitvoeren.
  • Goede ventilatie; dat wil zeggen zonder dat er te veel warme lucht wordt afgezogen en koude lucht wordt ingeblazen.

Wanneer je dit allemaal hebt laten uitvoeren, kun je nog denken aan een andere vorm van verwarmen maar dat gaat in het kader van dit artikel te ver. Wil je hier meer over weten verwijzen we je naar site van de Milieu Centraal.


isoleren met buren - triple glas

Waarom isoleren met de buren samen?

Samen met de buren deze zaken aanpakken kan altijd voordeliger zijn omdat je namelijk meerdere kosten kunt delen naast het feit dat een isoleerbedrijf ook korting zal geven.


Woon je in een twee-onder-een kap dan is het altijd verstandig de buren te betrekken in jouw isolatieplannen. Wanneer beide woningen goed geïsoleerd zijn heb je er allebei profijt van omdat in de winter dan geen kou via de buren de woning kan binnendringen. En in de zomer? Wanneer je woning goed is geïsoleerd zal jouw woning koeler zijn maar wanneer het bij de buren warmer is zal die warmte zich naar jouw woning verplaatsen want warmte verplaatst zich altijd naar een koudere omgeving en niet andersom.


Dus het loont zich om samen met de buren te kijken naar de mogelijkheden van plaatsen van HR++ glas tot het isoleren van muren, daken, bodem en vloeren.


isoleren met buren - subsidiepotje

Kosten en Subsidie

De te nemen maatregelen kosten geld en in sommige gevallen meer dan je zou denken. Toch hoeft dit je niet tegen te houden daar de overheid subsidie geeft voor het nemen van energiebesparende maatregelen.

Lees ook:

Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op!


Offerte isolatie

Reactie plaatsen