Voorlopig energielabel: Wat is het (definitie en uitleg): Isocoat Isolatie

Wat is het voorlopig energielabel?

Wat is het voorlopig energielabel? Het voorlopig energielabel is een maatregel die dateert uit 2015. Aan het begin van dit jaar besloot de Rijksoverheid om alle huizen een voorlopig energielabel mee te geven. Dit was grotendeels een indicatie die werd gemaakt op basis van het bouwjaar, grootte huis en type huis. Daarnaast was het een stimulans voor de eigenaars van de huizen om eens na te denken over een comfortabelere en zuinigere woning.

Energielabel van jouw woning

Hier kun je het energielabel van jouw woning vinden.

Er zitten allerlei rekensystemen achter het bepalen van het energielabel, dit is vrij ingewikkelde materie. Daarom is het altijd raadzaam om voor een verbouwing of voor het kopen van een huis, de makelaar te raadplegen wat de gevolgen zijn voor het energielabel.

Voorlopig en definitief energielabel woningen

Hoe maak je van een voorlopig energielabel een definitief energielabel?

Het woord zegt het al, het voorlopig energielabel is slechts tijdelijk. Het voorlopig energielabel wordt vervangen door een definitief energielabel wanneer een huis verkocht of opnieuw verhuurd wordt.

Definitief maken energielabel

Het definitief maken van het energielabel is verplicht en kan online snel en goedkoop geregeld worden. Het kost hooguit slechts een paar tientallen euro’s. Als een huis verkocht of verhuurd wordt en niet is voorzien van een definitief energielabel, dan staat hier een boete op van maximaal €405,-.

Vormen van isolatie

Alle vormen van isolatie dragen bij aan een beter energielabel. Denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie, maar ook dakisolatie en spouwmuurisolatie. Isocoat adviseert je op het gebied van isolatie graag over de mogelijkheden die er zijn om jouw huis goed te isoleren en het energielabel te verbeteren.

Meer weten?

Wil je meer weten, neem gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen