Energiezuinig woning: wat is het en hoe organiseer je dit?
Energiezuinige woning

Energiezuinige woning

Een energiezuinige woning is kort gezegd een woning die weinig energie verspilt. Dit klinkt eenvoudig, maar dit gaat verder dan de meterkast. Er worden vanuit overheidswegen allerlei richtlijnen gegeven over woningen die alsmaar zuiniger worden en op termijn zelfs energieneutraal zouden moeten zijn.

Waarom een energiezuinige woning?

Tegenwoordig is het belangrijk om op zoveel mogelijk manieren duurzaam te zijn en energie te besparen. De volgende redenen kunnen doorslaggevend zijn om jouw huis energiezuiniger (of zelf energieneutraal) te maken:

Energielabel

Door te kiezen voor een energiezuinige woning werk je aan een beter energielabel voor jouw woning. Een energielabel is een keurmerk waarmee kopers of huurders van een woning meteen kunnen zien of de woning zuinig is of niet. Hogere hypotheek

Er kan een hogere hypotheek worden afgesloten, naarmate kan worden aangetoond dat het huis energiezuinig is.

Overmatig stoken

Overmatig stoken is niet alleen slecht voor je eigen portemonnee, maar ook slecht voor het milieu. Dit wordt teruggedrongen.

Woning energiezuinig maken

Zo krijg je een energiezuinige woning

Een energiezuinige woning kun je op allerlei manieren verwezenlijken. De volgende manieren zijn gebruikelijk:

Isolatie schuin dak

Isoleren schuin dak. Dit is een logische stap, aangezien warmte opstijgt. Dit isoleren is vooral rendabel wanneer de zolder ook nog verwarmd is. De kosten van het isoleren zitten vooral in arbeid. Als je het zelf doet bespaart dit veel geld, bovenop de besparing van stookkosten.

Dubbel glas, HR ++ glas en triple glas

Dubbel glas, HR++ en triple glas. Ten opzichte van enkel glas of gewoon dubbel glas is HR++ en triple glas een hele verbetering. Je bespaart hier veel stookkosten mee, omdat het veel beter isoleert. Minder condens en geluid van buiten is nog een verbetering naast het isolerende effect.

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur is een erg effectieve manier om stookkosten te besparen. De spouw tussen de muren van de woning wordt (middels spuitisolatie) opgevuld met isolatiematerialen als purschuim, icynene, HR ++ Isolatiekorrels of supafil inblaaswol.

Spouwmuurisolatie Hardenberg

Vloerisolatie

Als het gaat om vloerisolatie praten we over isolatie van de onderkant van de vloer en bodemisolatie. Isolatie onderkant vloer houdt in dat de vloer van onderaf wordt geïsoleerd vanuit de kruipruimte. Bodemisolatie houdt in dat de isolatie op de grond van de kruipruimte wordt gelegd. Hierdoor blijft de vaak koude lucht in de kruipruimte wel in contact staan met de vloer.

Gevolgen voor energielabel

Het energielabel is een label wat aangeeft hoe energiezuinig je huis is. Er zijn twee soorten, namelijk een voorlopig energielabel en een definitief energielabel. Het voorlopige energielabel is iets dat elk huis heeft gekregen begin 2015. Dit energielabel is bedoeld als indicatie, het is gebaseerd op het bouwjaar van het huis.

Als je voor 1 januari 2015 al een energielabel had, staat dit geregistreerd als definitief energielabel mits het niet ouder is dan 10 jaar. Een huis met een energielabel A staat voor heel erg energiezuinig, het energielabel G staat voor helemaal niet energiezuinig. Als je een huis verkoopt of verhuurt moet het voorzien zijn van een definitief energielabel. Dit kun je aanvragen voor een paar tientjes, een huis dat energiezuiniger is ligt immers beter in de markt.

Vormen van isolatie

Bij Isocoat Isolatie kun je terecht voor vakkundige isolatie van de woning in de vorm van:

Wat kan Isocoat voor je doen?

Isocoat Isolatie is gespecialiseerd in woningisolatie. Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen. Voorafgaand aan elk project maken wij met jou een persoonlijk plan van aanpak. Zo weet je exact wat je van ons verwachten kunt en het stelt ons in staat om jou op de hoogst kwalitatieve manier van dienst te zijn.


Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Offerte isolatie
Reactie plaatsen