Definitief energielabel: Wat is het (definitie en uitleg): Isocoat Isolatie
Wat is het definitief energielabel?

Wat is het definitief energielabel?

Het definitief energielabel is een label wat een huis krijgt wanneer deze verkocht of verhuurd wordt. Sinds 2015 is dit een verplichting voor ieder huis (zie ook de site van de Rijksoverheid) dat wisselt van eigenlijk, zowel koop als huur. Het aanvragen van een energielabel kost een paar euro tot een paar tientjes, maar kan de investering dubbel en dwars waard zijn. Een duurzaam huis ligt immers beter in de markt dan een niet-duurzaam huis. Duurzaam wordt aangeduid met een A (groen) waar niet-duurzaam wordt aangeduid met een G (rood).

Hoe maak je van een voorlopig energielabel een definitief energielabel?

Het woord zegt het al, het voorlopig energielabel is slechts tijdelijk. Het voorlopig energielabel wordt vervangen door een definitief energielabel wanneer een huis verkocht of opnieuw verhuurd wordt. Het definitief maken van het energielabel is verplicht en kan online snel en goedkoop geregeld worden. Het kost hooguit slechts een paar tientallen euro’s. Als een huis verkocht of verhuurd wordt en niet is voorzien van een definitief energielabel, dan staat hier een boete op van maximaal €405,-.


Energielabel woning en isolatie woning

De eenvoudigste manier om de woning energiezuinig te maken is door een goede isolatie te plaatsen. Hoewel de meeste woningen tegenwoordig zijn geïsoleerd, ontbreekt dit bij veel oude huizen. Enkele voorbeelden van mogelijke isolatie zijn:
Dergelijke isolaties zorgen voor een beduidende verlaging van het energieverbruik.

Wat kan Isocoat voor je doen?

Isocoat Isolatie is gespecialiseerd in woningisolatie. Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen. Voorafgaand aan elk project maken wij met jou een persoonlijk plan van aanpak. Zo weet je exact wat je van ons verwachten kunt en het stelt ons in staat om jou op de hoogst kwalitatieve manier van dienst te zijn.

Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.
Reactie plaatsen