Witte dakbedekking bedrijfspanden: Isocoat Isolatie

Witte dakbedekking bedrijfspanden

witte dakbedekking

Van oudsher hebben de meeste bedrijfspanden in Nederland een donker of zelfs een zwart dak, maar tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor witte dakbedekking. De belangrijkste reden hiervoor is dat zwarte daken de warmte van het zonlicht aantrekken en vasthouden, terwijl een witte kleur het zonlicht juist weerkaatst. Een witte dakbedekking voorkomt zodoende dat de zon bedrijfspanden in de warme maanden te veel opwarmt. Hier zijn verschillende voordelen aan verbonden zoals:
  • energiebesparing
  • verkoeling
  • langere levensduur

Energiebesparing met witte dakbedekking

Doordat de witte dakbedekking een groot deel van het zonlicht dat op een kantoorpand of bedrijfspand valt reflecteert, blijft dit pand in de zomer koeler. Hierdoor wordt minder energie verbruikt voor airconditioning of andere verkoeling van het pand. De koelkosten in de warme maanden van het jaar worden zo met tientallen procenten verlaagd. Hier staat uiteraard tegenover dat het afstoten van warmte tot "hogere" stookkosten leidt in de winter.

Dit nadeel weegt echter bij lange na niet op tegen de energiebesparing in de rest van het jaar. In de winter zijn de dagen namelijk korter, is de lucht vaker bewolkt en hangt de zon veelal laag aan de horizon. Hierdoor valt slechts weinig zonlicht op het dak van een kantoorpand en dus kan het pand sowieso al nauwelijks door de zon worden opgewarmd.

Witte dakbedekking bedrijfspanden

Overige voordelen van lichtkleurige dakbedekking

De verkoeling die een wit dak biedt, zorgt ook voor een prettigere werkomgeving in met name de hoogste verdiepingen van een pand. Bovendien is de levensduur van een wit dak aanzienlijk groter aangezien het hoge en wisselende temperaturen zijn die de membranen in een dakbedekking beschadigen. Een wit dak kent een constantere en lagere temperatuur dan een zwart dak zodat een wit dak vele jaren langer meegaat.

Dat met een wit dak minder energie wordt verbruikt, is bovendien niet alleen gunstig voor het bedrijf zelf, maar ook voor het milieu. Zo zou naar schatting liefst 24 gigaton aan broeikasgassen worden bespaard wanneer in alle stedelijke gebieden ter wereld wordt overgestapt op witte daken. Dit komt overeen met de hoeveelheid broeikasgassen die driehonderd miljoen auto's in twintig jaar uitstoten.

Subsidies voor witte dakbedekking

Aangezien witte daken milieuvriendelijk zijn, bestaat er een subsidieregeling voor de aanleg van deze dakbedekking. Hiervoor is in 2017 wel vereist dat de warmteweerstand van een gebouw door het witte dak toeneemt met minstens 2,00 m²K/W. Wordt aan deze voorwaarde voldaan, dan wordt per vierkante meter maximaal € 30 aan subsidie ontvangen.

Isocoat Isolatie: een betrouwbare partnerIsocoat Isolatie onderscheidt zich door de vakkundige aanbreng van witte dakbedekking. De dakbedekking wordt kan machinaal worden aangebracht. Dit is essentieel omdat wij hiermee garanderen dat overal de juiste laagdikte wordt aangebracht. Zo voorkomen wij dat er (op den duur) zwakke plekken ontstaan op het dak.

Spuitnevel voorkomen

Door onze werkwijze voorkomen wij 'spuitnevel'. Dat wil zeggen dat de nevel die vrijkomt bij het spuiten van de witte dakbedekking geen weg naar buiten vindt. Hiermee voorkomen wij dat je de uitwerking van spuitnevel terug ziet in de omgeving. Met alle gevolgen van dien.

Twijfel je nog?

Twijfel je nog? Niet nodig want:
  • Binnen 48 uur ontvang je van ons een prijsopgave op maat
  • We kunnen met jouw doorberekenen binnen hoeveelheid tijd jij de investering op isolatie terugverdiend
  • Wij hebben inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in ons vak. Dat betekent dat wij alle valkuilen kennen waardoor wij je beschermen tegen de meest gemaakte fouten (die hebben wij immers al gemaakt)
Meer weten?
>> witte dakbedekking

Offerte aanvragen

Wil je definitief af van een condensvorming in hallen en stallen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte isolatie

Reactie plaatsen