Wat is een warm-dak constructie bij dakisolatie? | Isocoat Isolatie
Wat is een warm-dak constructie bij dakisolatie?

Wat is een warm-dak constructie bij dakisolatie?

Voor elke dakconstructie kunnen meerdere soorten dakisolatie worden toegepast. Voor zowel een hellend- als een plat dak kan het warm-dak constructie of ‘buiten langs’ worden gebruikt.

Welk constructie ook wordt gebruikt, dakisolatie zal altijd voordelen hebben. Naast de kostenbesparing zal ook het woongenot worden verhoogd.

Wat is een warm-dak constructie?

Bij warm-dak constructie, of ‘buiten langs’, wordt de isolatie aan de buitenkant van het dakbeschot aangebracht. Zo wordt bij hellende daken de isolatie onder de panlatten aangebracht.

Hierbij moet je onderandere letten op de juiste toepassing van dampremmende en dampdoorlatende lagen. Wanneer de verkeerde lagen worden gebruikt kunnen vochtproblemen optreden.

Let wel, warm-dak constructie wordt niet op de buitenste laag aangebracht. Dan is het namelijk een omgekeerd dak wat bij platte daken soms wordt toegepast. Hierbij wordt een nieuwe isolatie- en afwerklaag op de bestaande dakbedekking aangebracht.

Wat is warm-dak constructie?

Wanneer kies je voor een warm-dak constructie?

Deze keuze is natuurlijk afhankelijk van de dakconstructie en wat de mogelijkheden zijn. Een warm-dak constructie heeft als voordeel dat er geen vochtproblemen ontstaan. Kun je of wil je geen rommel in huis? Dan kies je voor warm-dak constructie.

Wel moet je er rekening mee houden dat er eventuele extra kosten bijkomen voor bijvoorbeeld de bredere goten.

Isocoat Isolatie> Wat is een koud-dak constructie?

Gebruikte materialen bij een warm-dak constructie.

Voor de warm-dak constructie kunnen allerlei materialen worden toegepast. Het is echter wel afhankelijk van de mogelijkheden en het budget. Als je genoeg ruimte hebt zouden isolatieplaten van PUR een keuze kunnen zijn.

Heb je niet te veel ruimte dan is aluminiumfolie wellicht een optie. Belangrijk is dat je weet wat er mogelijk is en wat verstandig is om uit te voeren. Wij kunnen je daarbij helpen en adviseren.
  • Isolatieplaten: verschillende soorten PUR, PIR, XPS en EPS elk met hun eigen isolatiewaarde bij bepaalde dikte.
  • Purschuim: wordt direct opgespoten, vult alle gaten en kieren.
  • Aluminiumfolie: meerdere lagen aluminiumfolie met isolatiemateriaal daartussen.
Wat is een warm-dak constructie?

Wel of niet het dak isoleren met een warm-dak constructie?

Het antwoord op deze vraag zul je zelf moeten geven maar het isoleren van een niet- of slecht geïsoleerd dak zal de energiekosten behoorlijk naar beneden brengen, wat kan oplopen tot €650 besparing per jaar. Daarnaast geeft het een hoger wooncomfort, minder geluidsoverlast en is vochtwerend.

Wanneer men tegelijkertijd ook eventuele andere isolatieproblemen aanpakt, zal de besparing alleen maar groter zijn. Laat ons de situatie bij je thuis bekijken en wij brengen een scherpe offerte uit; wij verzorgen de complete dakisolatie van begin tot eind.

Isocoat Isolatie

Gerelateerde artikelen

Wat kunnen wij voor je doen?

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen.

Offerte isolatie
Reactie plaatsen