Isolatie schuin dak of puntdak: Isocoat Isolatie
Isolatie schuine daken of puntdaken

Isolatie schuine daken of puntdaken

Heb je een schuin dak of een puntdak en wil je dit vakkundig laten isoleren? Een schuin dak komt voor bij veel woningen. Isolatie komt veel voor bij dit type daken. Dat is logisch omdat de warmte uit de woning naar boven stijgt en uiteindelijk zijn weg naar buiten vindt via het dak.
Kies je voor dakisolatie dan bespaar je al snel € 400 – € 650 per jaar op je stookkosten.
In feite zijn er twee manier om een schuin dak te isoleren namelijk middels een:
Bij een koud dak constructie wordt de isolatie aan de binnenkant van het schuine of hellende dak geplaatst. Hierbij is het belangrijk om goede damp/vochtremmers te gebruiken. Doe je dit niet dan baant het vocht zich een weg naar de houten constructie met houtrot tot gevolg.

Belangrijk om te weten is dat dit niet de meest ideale vorm van dakisolatie is.
Een hellend dak kan natuurlijk ook vanaf de buitenkant geïsoleerd worden. Dit noemt men een warm-dak constructie.

Het isoleren van de buitenkant van een hellend dak is een ingrijpende verandering. Alle pannen en panlatten dienen eerst verwijderd te worden voordat de isolatie aangebracht kan worden.

Isocoat Isolatie
Het type isolatiemateriaal waar je voor kiest is afhankelijk van heel veel factoren. Voorbeelden van isolatiematerialen waar wij mee werken zijn:
Een hellend dak isoleren is een klus voor een echte vakman. Er kan veel misgaan tijdens het plaatsen van dakisolatie. Wat je ten allen tijde moet willen voorkomen is schade aan de dakconstructie.
De buitenzijde van de dakconstructie moet altijd een dampopen zijn, zodat het vocht, dat onverhoopt in de isolatie en de dakconstructie komt, er via de buitenkant weer uit kan komen. Vocht in een dakconstructie (dat er niet meer uit kan) kan een dakconstructie structureel beschadigen.

Dakisolatie: Groningen, Drenthe, Friesland
Isocoat Isolatie heeft de expertise in huis om je te helpen met de isolatie van jouw dakconstructie. Wil je meer weten neem dan gerust contact met ons op.

 

Wil je direct een offerte opvragen voor jouw dakisolatie?

Offerte isolatie

of bel met 085-4011783

TON Jochems.
Door

TON Jochems.

op 01 Dec 2018

Wat is effectiever: dak van binnen isoleren of van buiten Bij een dak wordt gerekend met een hogere tv waarde Betekend dat er met dak isolatie meer bespaard kan worden dan met b.v. spouwmuur isolatie ??

Reactie plaatsen