Wat zijn ventilatieroosters en waarom zijn ze belangrijk? | Isocoat Isolatie
Wat is een ventilatierooster?

Wat is een ventilatierooster?

De meeste mensen kennen de voordelen en noodzaak van goed isoleren. Maar het belang van goed ventileren is een compleet ander verhaal. Juist de woningen die goed geïsoleerd zijn, hebben goede ventilatie nodig. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan door gebruik te maken van ventilatieroosters.

Dit zijn roosters die een luchtstroom van binnen naar buiten en andersom mogelijk maken. Zij zorgen ervoor dat frisse lucht het huis in kan komen en dat het vocht uit het huis naar buiten kan. Een ventilatierooster kan in een muur geplaatst worden, maar er zijn ook ramen met ingebouwde ventilatieroosters.

Wat is een ventilatierooster?

Waarom een ventilatierooster bij een goed geïsoleerd huis?

Goede isolatie zorgt ervoor dat je de temperatuur in huis makkelijker kunt regelen. Concreet betekent dit dat het koelen van het huis in de zomer makkelijker wordt, net als verwarmen in de winter. Goed isoleren zorgt voor een lager energieverbruik en zorgt er tevens voor dat het aangenamer aanvoelt in huis omdat er minder tocht is. Maar juist in de huizen waar goed geïsoleerd is, ontstaan problemen wanneer er geen ventilatieroosters geplaatst zijn.

In een gemiddeld huishouden wordt dagelijks 15 liter vocht geproduceerd. Wanneer dit niet naar buiten kan, blijft het vocht in huis waardoor hout gaat rotten en metaal gaat roesten. Daarnaast is er juist meer energie nodig om te verwarmen: bij een hoge luchtvochtigheid kost het meer energie om te verwarmen dan bij een lage luchtvochtigheid.

Wanneer ventilatieroosters plaatsen?

Het makkelijkste is om de ventilatieroosters te plaatsen tijdens het isoleren van de woning. De muren zijn dan optimaal toegankelijk: het plaatsen van een ventilatierooster is op dat moment een fluitje van een cent. Het is uiteraard ook mogelijk om pas na het isoleren ventilatieroosters te plaatsen, maar dit kost meer tijd en geld.

Isocoat Isolatie

Isocoat Isolatie

Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen. Zo verzorgd Isocoat Isolatie spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en spuitisolatie en zijn wij ook gespecialiseerd in het verwijderen van isolatie.

Offerte isolatie

Gerelateerd aan dit begrip

Jacob joling
Door

Jacob joling

op 01 Jun 2019

Hallo,Alweer enkele maanden geleden is jullie adviseur bij ons geweest om te kijken of muur isolatie verstandig is bij ons. Dat was het niet maar we hbben wel een gesprek gehad over het vervangen van de ventilatie roosters in de muur tbv de kruipruimte en spouw. We hebben hier nu plastic roosters die kapot gaan en die ik wil vervangen voor ander, afsluitbare roosters. Nu dus mijn vraag: hebben jullie iets dergelijks? En wat zijn de kosten hiervan?Alvast bedankt Vriendelijke groet uit vledder, Jacob joling

Reactie plaatsen