Wat is minerale wol en waaruit bestaat deze wol? | Isocoat Isolatie
Wat is minerale wol?

Wat is minerale wol?

Niet iedereen weet exact wat minerale wol is. Wel weten veel mensen ongeveer wat glaswol en steenwol is. Men weet dan te vertellen dat het voor isolatie gebruikt wordt, maar meer is er niet over bekend. Minerale wol is een verzamelnaam voor isolatiemateriaal zoals glaswol en steenwol en heeft altijd een flexibele en wollige structuur.

Minerale wol wordt verkocht als een deken, zodat het gemakkelijk aan te brengen en te snijden is, maar het kan ook samengeperst worden tot isolatieplaten. Minerale wol is ook verkrijgbaar als losse vlokken die dan in bijvoorbeeld spouwmuren geblazen kunnen worden.

Waaruit bestaat minerale wol?

Het is afhankelijk van welk soort minerale wol je voor je hebt om te kunnen bepalen waaruit het precies bestaat. Zo bestaat glaswol, als meest gebruikte minerale wol, uit gesponnen draden van glas. Steenwol dan weer uit gesponnen draden van steen. De draden worden gezamenlijk bij elkaar gevoegd, waarna de wollige structuur ontstaat.

Kenmerken van minerale wol is dat het niet brandbaar is, uitstekend isoleert, geen vocht opneemt en ook geluidswerend is. Daarnaast is minerale wol zeer breed toepasbaar voor allerlei isolatiedoeleinden. Zo kan minerale wol prima gebuikt worden voor het isoleren van hellende en platte daken, houtskeletwanden, spouwmuren en vloeren, maar ook voor isolatie van industriële installaties.

De voordelen van minerale wol

  • In vergelijking met de verschillende soorten isolatieplaten, behoort minerale wol tot het goedkoopste isolatiemateriaal.
  • Minerale wol neemt geen vocht op. Het zal daarom nooit aangetast worden door schimmels en het behoudt daardoor constant de isolerende werking.
  • Een groot voordeel is dat minerale wol volledig recyclebaar is. Na gebruik is het gemakkelijk weer opnieuw tot nieuwe minerale wol te maken. Hierdoor is minerale wol uitermate milieuvriendelijk.
  • Er zijn nog weinig isolatiematerialen die de isolerende werking van minerale wol kunnen evenaren. Hierdoor is minerale wol één van de beste materialen om mee te isoleren.

Isocoat Isolatie

Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen. Zo verzorgd Isocoat Isolatie spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en spuitisolatie en zijn wij ook gespecialiseerd in het verwijderen van isolatie.

Offerte isolatie

Gerelateerd aan dit begrip

Reactie plaatsen