Wat is houtskeletbouw in relatie met isolatie? | Isocoat Isolatie
Wat is houtskeletbouw?

Wat is houtskeletbouw?

Steeds vaker zie je dat huizen worden gebouwd door middel van houtskeletbouw. In navolging van onder meer Scandinavië, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland wordt deze methode ook in Nederland steeds meer ingezet. Maar wat is het precies? Eigenlijk is het vrij simpel.

Houtskeletbouw (kortweg HSB) is een populaire manier van bouwen in regio’s waar veel hout verkrijgbaar is. Van dit hout wordt een soort ‘skelet’, ofwel raamwerk, gebouwd dat bevestigd wordt aan de veelal betonnen vloer. Zodra het gehele houtskelet gebouwd is, zijn de contouren van het huis direct zichtbaar.

Het enige wat er nog rest is het vullen van het raamwerk. Dit gebeurt door de toevoeging van vloeren, wanden en een dak. Voor een optimaal energiebehoud in een houtskeletbouw huis kunnen de spouwen worden gevuld met isolatiemateriaal.

Een stuk milieuvriendelijker bouwen

Bij houtskeletbouw in Nederland wordt enkel gecertificeerd hout gebruikt en in combinatie met energiezuinige isolatie wordt de woning op deze manier heel duurzaam. Tevens profiteer je van het feit dat er bij houtskeletbouw nauwelijks tot geen cement wordt gebruikt.

Aangezien cement zeer vervuilend is, draag je hierdoor ook bij aan de reductie van CO2-uitstoot. Door het gebruik van natuurlijke materialen levert een houtskeletbouw huis ook nog eens ontzettend veel wooncomfort op.

Wat is houtskeletbouw?

Kiezen voor houtskeletbouw

Ben je van plan om zelf een huis te laten bouwen via houtskeletbouw? Dan kun je kiezen uit verschillende opties en vele mogelijkheden. Zo kun je onder meer kiezen voor een prefab houtskeletbouw huis of het laten bouwen van een casco houtskeletbouw woning.

Laat de klus in ieder geval altijd uitvoeren door iemand met verstand van zaken en ervaring op het terrein van houtskeletbouw. Zo kom je uiteindelijk tot het mooiste resultaat: een houtskeletbouw huis waar je volop van kunt genieten!

Houtskeletbouw in relatie met isolatie

Houtskeletbouw woningen zijn ideale woningen om te isoleren. Door de open, houten raamwerk van de wanden, vloeren en daken is het erg gemakkelijk deze op te vullen met isolatiemateriaal. Dat levert een perfect geïsoleerd huis op.

Een veel gebruikt isolatiemateriaal in houtskeletbouw is de minerale wol, zoals glaswol en steenwol.

Isocoat Isolatie

Door toepassing van professionele technieken en het gebruik van eerste kwaliteit isolatieproducten zijn wij als isolatiebedrijf in staat op een hoogwaardige manier een duurzaam resultaat te waarborgen. Zo verzorgd Isocoat Isolatie spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en spuitisolatie en zijn wij ook gespecialiseerd in het verwijderen van isolatie.

Offerte isolatie

Gerelateerd aan dit begrip

Reactie plaatsen