Wat is de U- waarde in relatie tot isolatie? | Isocoat Isolatie
Wat is de U- waarde in relatie tot isolatie?

Wat is de U- waarde in relatie tot isolatie?

Wil je gaan verbouwen, starten met bouwen of je huis beter isoleren? Dan ga je op een aantal termen stuiten die belangrijk zijn om te begrijpen, waaronder de U- waarde van een huis.

Dit kan invloed hebben op je vergunning om te bouwen of verbouwen, of zelfs op je verzekering. Want vandaag de dag is energiezuinig leven een alom bekend begrip geworden, en de U- waarde is één van de kernfactoren die hier invloed op hebben.

Wat is de U- waarde voor cijfer?

De U-waarde is een cijfer dat zich baseert op de warmteweerstanden van de verschillende delen van een constructie, en aan de hand hiervan kan je een warmtedoorgang- coëfficiënt berekenen. Dit wordt ook wel de U-waarde genoemd.

Dit kan onder anderen je dak, muur en vloer zijn en dit heeft invloed op de energiezuinigheid van je woning. Het is dan ook vanzelfsprekend dat des te lager het cijfer, des te beter je woning geïsoleerd is. Een hoger cijfer wil betekenen dat er meer warmteverlies is naar buiten toe, en dit kan nadelig zijn voor je stroomverbruik.

Wat is een U- waarde?

K-waarde

Bij nieuwbouwwoningen durft men nog een stapje verder te gaan. Daar spreken we ook wel van het K-peil. Dit is een globale berekening van de U-waarden en de compactheid van het hele gebouw.

Dit wil zeggen dat een simplistische bouwstijl een simpeler te behalen K-peil heeft en dat een complexere bebouwing, open- of halfopen bebouwing meer geïsoleerd moet worden. Vandaag de dag ligt dit zelfs wettelijk vast. Het K-peil is een aanduiding van het geheel, niet enkel de muur, dak of vloer.

Wat kunnen wij betekenen voor jou?

Wij zijn gespecialiseerd in zowel spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en dakisolatie. Wij verzorgen hierbij jouw huis tot in de puntjes en houden rekening met zowel je persoonlijke wensen als met jouw budget. Dankzij een zorgvuldige selectie van onze materialen zijn ook deze voorzien van alle voorwaarden om tot een lage U-waarde te komen.

Dit de basis is van het hele concept. Met een professioneel team zorgen wij dat we aan al je wensen voldoen. Want klantentevredenheid is onze grootste waarde, en dit houden wij hoog in het vaandel. Voor een offerte op maat kun je ook altijd bij ons terecht.

Begeleiding van begin tot eind

We laten je met geen enkele vraag zitten, dus neem indien je vragen hebt zeker contact met ons op. Dan kunnen we je op weg helpen naar de juiste oplossing voor jouw probleem. Begin vandaag nog met isoleren en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Isocoat Isolatie

Relevant aan dit begrip..

Reactie plaatsen