Voordelen woningisolatie: Isocoat Isolatie
Wat zijn de voordelen van woningisolatie?
4 min. leestijd

Wat zijn de voordelen van woningisolatie?

Wat zijn de voordelen van het isoleren van een woning? Wij hebben ze voor je op een rij gezet:

Wat is woningisolatie?

Woningisolatie is er is allerlei soorten en maten. Daken, vloeren, glazen, muren, alles is zo te bewerken dat warmte en kou er moeilijk doorheen kan. Naast het isoleren is het ook nog zinvol om energiezuinig warmte te verkrijgen middels zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers, maar in dit stuk zullen we ons concentreren op isolatie en de voordelen daarvan.

Waarom woningisolatie?

De meest vooraanstaande reden om jouw woning goed te isoleren is natuurlijk dat het binnen lekker behaaglijk warm is en blijft. Maar er zijn meer redenen om dit te doen.

Goed voor het klimaat.

Goede isolatie houdt warmte binnen en zorgt voor minder stookkosten. Minder stookkosten betekent minder CO2-uitstoot en dus minder belastend voor het milieu. Dit is ook terug te zien in het definitieve energielabel dat sinds 2008 verplicht is voor alle huizen die worden overgedragen of worden gebouwd. Een energiezuinige woning of energieneutrale woning is erg actueel en interessant voor de portemonnee.

Zie ook: energielabel verbeteren of verhogen

Minder kosten

Minder stoken zorgt ook voor lage stookkosten om jouw huis lekker warm te krijgen. Bovendien koelt het minder snel af waardoor het in veel gevallen zelfs beter is om de temperatuur te behouden en niet de kachel volledig terug te draaien.

Isoleren van Jouw huis

Woningisolatie is er in allerlei soorten en maten.

Soorten woningisolatie

Het bouwjaar is een belangrijke pijler als je wilt weten in hoeverre jouw huis is geïsoleerd. Hoe ouder het huis, hoe minder vanzelfsprekend het is dat het huis geïsoleerd is. Er zijn meerdere manieren waarop jouw huis kan worden geïsoleerd.

Dakisolatie

Warmte stijgt op, maar met een goed geïsoleerd dak blijft de warmte binnen en zul je merken dat de stookkosten drastisch zullen dalen. Er zijn een aantal manieren om een dak te isoleren. JE kunt aan de binnenkant isolatie tegen het dak aan werken, denk aan steenwol of glaswol.

Dit kunt je ook aan de buitenkant aan (laten) brengen door het onder de dakpannen te verwerken. Ook kunt je ervoor kiezen PUR-schuim, vlokken van glas- of steenwol of EPS-thermoparels tussen de dakpannen te spuiten. Ten slotte kun je er ook voor kiezen de zoldervloer te isoleren, dit werkt alleen bij een gesloten zolder.

Vloerisolatie

Veel kou komt door de muren, maar ook door de vloer komt erg veel kou naar binnen. Niet voor niets zijn veel huizen voorzien van vloerverwarming. Een mildere variant hiervan is vloerisolatie, waardoor je geen last meer heeft van tocht in huis of vocht vanuit de kruipruimte. Bovendien zal Jjuw huis gelijkmatiger warm aanvoelen, simpelweg omdat de hele vloer wordt voorzien van isolatie.

Vloer laten isoleren?

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een effectieve vorm van isoleren. De grootste reden hiervoor is dat er in het hele huis bij elkaar opgeteld een heleboel vierkante meters muur omheen staat gebouwd. Door iedere vierkante meter goed te isoleren, bespaart dit dus ontzettend veel kosten. Wel moet er bij spouwmuurisolatie wel goed worden gekeken of het mogelijk is. Dit is in de eerste plaats afhankelijk van het feit of er überhaupt een spouw aanwezig is, maar ook van hoe de spouw aan de binnenkant is afgewerkt.

Spuitisolatie

Isolatie met PUR is een perfecte manier om de energiefactuur van jouw woning of bedrijf te verlagen. Pufschuim (Polyurethaanschuim) is een product met zeer hoge isolatiewaarde. PUR spuitisolatie wordt naadloos aangebracht. Door deze slimme en efficiënte toepassing van het isolatieschuim zijn tocht of luchtgaatjes uitgesloten.

Isolatie met Icynene

Icynene is een soort isolatieschuim wat van dezelfde ingrediënten wordt gemaakt als purschuim. Het is in feite een soort pusschuim. Dit wordt gebruikt voor de isolatie van woningen, stallen en bedrijfspanden. Het is een uitstekend alternatief voor normale purschuim aangezien het milieuvriendelijker en duurzamer is.

Isocoat Isolatie is officieel leverancier van het isolatiemateriaal Icynene. Ga naar wat is Icynene voor meer informatie.

 

Vloerisolatie installeren

Waarom door een professional laten isoleren?

Alle vormen van isoleren hebben één ding gemeen. Het gaat om een investering die je doet in Jouw huis. De ene keer betreft het een kleine investering, de andere keer is de investering wat groter. Wanneer je ergens een investering in doet, heeft het als doel dat je er ook wat mee opschiet. In dit geval is dat onder andere het terugdringen van het stoken en daarmee de kosten die hieronder vallen.

Het isoleren van jouw huis kost geld en het laten isoleren van het huis door een professional kost meer geld. Maar bij laatstgenoemde optie weet je wel zeker dat het rendement wat je voor ogen heeft gehaald wordt. Dit heeft te maken met de manier hoe de isolatie wordt aangebracht, de zorgvuldige handelswijze omtrent allerlei randzaken zoals het afwerken van de spouwmuur etc.

Vormen van isolatie

Bij Isocoat Isolatie kun je terecht voor vakkundige isolatie van de woning in de vorm van:

Offerte aanvragen

Wil je meer weten over de isolatie van jouw woning? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Offerte isolatie

Reactie plaatsen