Isolatie containerwoning - snel en duurzaam - Isocoat Isolatie
Isolatie van een containerwoning
2 min. leestijd

Isolatie van een containerwoning

Hoe zit het met de isolatie van een containerwoning? Woningen zijn schaars tegenwoordig of bijna niet te betalen want de prijzen blijven maar stijgen. Door deze tekorten, maar eigenlijk al langer, is een trend ontstaan om kleinschalige woningen te bouwen. Eén van de mogelijkheden is het plaatsen van containerwoningen die je nu veel ziet in studentensteden maar ook in gewone woonwijken.

Wat is een containerwoning?

Een containerwoning kan zoals het woord al zegt, letterlijk zijn gemaakt van een of meerdere zeecontainers. Een zeecontainer is heel geschikt daarvoor omdat ze robuust zijn, tegen alle weersomstandigheden kunnen én, ook heel belangrijk, goed te stapelen. Ze moeten immers de hele oceaan over kunnen.

Vergunning?

Wanneer de gemeente niet al te moeilijk doet kun je een hele woning of bijvoorbeeld alleen in bijgebouw plaatsen want nergens staat dat een woning altijd van steen of hout moet zijn. Natuurlijk moet je wel aan alle gestelde regels voldoen maar het is mogelijk want niet voor niets worden ze overal geplaatst.

Inrichting containerwoning

Je kunt een containerwoning inrichten zoals je zelf wil, binnen de gestelde regels en wetten, maar veel zijn dat er niet.

isolatie-containerwoning-voorbeeld

En de isolatie?

Hier is het natuurlijk om te doen tegenwoordig maar bij een zeecontainer extra belangrijk. Een zeecontainer is namelijk van staal en staal geleidt heel goed de warmte wat betekent heel warm in de zomer en heel koud in de winter. Goede isolatie is een must voor een containerwoning dus ook HR++ ramen (dubbelglas) of zelfs triple.

Ook het isoleren van het dak en de vloer eist aandacht. Hiervoor biedt Isocoat Isolatie goede oplossingen net als de dakbedekking zelf, bijvoorbeeld een speciale coating in plaats van de veel gebruikte EPDM.

Welke isolatie?

De stalen wanden, vloeren en dak van een zeecontainer kan het beste worden geïsoleerd door er een laag isolatieschuim tegenaan te spuiten. Hiervoor is Icynene of een laag purschuim heel geschikt. Deze isolatiematerialen dichten echt alle hoekjes en gaten goed af wat je met bijvoorbeeld isolatieplaten niet voor elkaar krijgt.

isolatie-containerwoning-isolerenWel moet vooraf goed worden bekeken hoe dik de isolatielaag moet en kan worden want hoe dikker de laag hoe beter die isolatie maar ook hoe meer ruimte binnen verloren gaat. Maar daar zorgen wij voor want wij komen altijd ter plekke de situatie bekijken.

Maar de isolatielaag kan ook aan de buitenkant worden aangebracht waardoor er binnen geen extra ruimte hoeft te worden ingeleverd. Het betekent wel dat de buitenkant natuurlijk netjes moet worden afgewerkt maar dat zou je toch al waarschijnlijk doen. Er zijn containerwoningen die aan de buitenkant een stenen afwerking hebben maar ook met moderne gevelpanelen. In dat geval kan de woning heel goed worden geïsoleerd.

Ben je van plan een containerwoning te plaatsen?

Denk dan ook aan de mogelijkheden die je hebt om de woning energiezuinig te maken door deze goed te laten isoleren. Ook de ventilatie moet in orde zijn, vooral wanneer de containerwoning helemaal ‘dicht’ is geïsoleerd want er is altijd frisse lucht nodig in een woning. Maar dat kun je met slimme ventilatie oplossen.

Heb je meer informatie nodig?

Wil je meer informatie over het isoleren van een containerwoning, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Wij hebben veel ervaring in het isoleren van alle soorten woningen, bedrijfspanden, en andere soorten panden maar ook van containerwoningen.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Wij hebben nog een aantal interessante artikelen voor je klaarstaan:

Wat kunnen wij voor je doen?

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie en dakisolatie verzorgen.

Offerte isolatie

V Krina
Door

V Krina

op 05 Aug 2020

Ik zag wel eens een video op youtube van zo een containerwoning. Ik vond het zeker interessant, maar ik vroeg mij af over de isolatie ervan tijdens winter. Ik mag van geluk spreken deze blog te hebben gevonden. Anders had ik nooit antwoord op mijn vraag gekregen. Prima dat jullie uitgebreid erover spraken. Ik denk dat ventilatie en inbraakbeveiliging een probleem zullen vormen bij zulke woningen. Is isolatieschuim de enige manier om een containerwoning te isoleren of bestaan er ook andere manieren?

Reactie plaatsen