Isolatiebedrijf in Amsterdam - Isocoat Isolatie
Isolatiebedrijf in Amsterdam

Isolatiebedrijf in Amsterdam

Ben je erover na aan het denken om je woning in Amsterdam te isoleren, maar heb je de knoop nog niet door weten te hakken? Of ben je al een isolatiebedrijf tegen gekomen, maar ben je er nog niet helemaal zeker van? Dan is het een goed idee om je toch eens te verdiepen in de voordelen van woningisolatie. Zo zijn er in Amsterdam al meerdere bedrijven, maar er zit ook altijd een isolatiebedrijf bij jou in de buurt. Wil je meer weten over isolatie? Lees dan vooral verder.

Welke problemen kan je krijgen als je je woning niet isoleert?

Er zijn verschillende problemen waar je tegen aan kan lopen wanneer je woning niet goed geïsoleerd is. Zo loop je de kans mis om te besparen op je stookkosten. Er gaat in een slecht geïsoleerd huis namelijk veel warmte verloren. Je moet hierdoor harder stoken en zal eindigen met een hogere energierekening. Isoleren is een eenvoudige manier om minder uit te hoeven geven aan je stookkosten. Het is een investering in je huis die je doet.

Naast een lagere energierekening zijn er nog meer voordelen aan het goed isoleren van je woning:

  • Je hebt geen vochtproblemen meer in huis
  • Je draagt bij aan het milieu
  • Je ervaart minder geluidsoverlast en meer comfort in je huis
  • De waarde van je woning stijgt

isolatiebedrijf Amsterdam

Welke vormen van woningisolatie zijn er?

Voor jouw woning is het belangrijk om te weten in welk jaar de woning gebouwd is. Dit geeft aan in hoeverre jouw woning goed geïsoleerd is. Hoe ouder de woning, hoe minder vanzelfsprekend het is dat de woning geïsoleerd is. Je hebt verschillende soorten isolatie tegenwoordig:

Dakisolatie

Met dakisolatie kan je de opstijgende warmte binnenshuis bewaren. Dit kan je doel door aan de binnenkant isolatie tegen het dak aan te werken (denk aan glaswol of steenwol), maar je kan ook aan de buitenkant van het huis de isolatie onder de dakpannen laten verwerken (denk aan Pur-schuim, EPS-thermpoparels, vlokken van glas- of steenwol). Als derde optie wat betreft dakisolatie kan je er ook voor kiezen om je zoldervloer te laten isoleren, maar dit werkt alleen als je zolder gesloten is.

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van je spouwmuur is een effectieve manier om te isoleren. De voornaamste reden hiervoor is dat er een stuk meer vierkante meters om het hele huis heen gebouw staan. Wanneer je er voor kiest om je spouwmuur te isoleren moet je goed kijken of dit mogelijk is. Er moet namelijk wel een spouw aanwezig zijn, maar het hangt er ook van af hoe de spouw aan de binnenkant afgewerkt is.

Vloerisolatie

Er komt niet alleen door de muren veel kou naar binnen, maar ook door de vloer. Mensen kiezen er daarom ook vaak voor om hun huis te voorzien van vloerverwarming na deze te hebben geïsoleerd. Op deze manier heb je geen last meer van tocht in huis. Je huis zal ook gelijkmatiger warm aanvoelen.

Nu zit er een verschil in wat voor woning (of bedrijfspand) je hebt, maar ook waar deze staat. Hoe groter het aantal vierkante beters buitenmuur, hoe hoger de kosten zullen zijn.

vloerisolatie Amsterdam

Bodemisolatie

Wanneer er bijvoorbeeld niet genoeg ruimte is onder de vloer om een isolatielaag aan te brengen tegen de onderkant vloer, kan men er ook voor kiezen de bodem af dekken met thermoparels. Hierdoor kan niet alleen kou maar ook vocht niet optrekken door de vloer.

Isolatiematerialen

Er zijn tegenwoordig verschillende isolatiemateriaal te vinden. Je kan kiezen voor onder andere schuim, parels, vlokken of wol. Nu is niet elk type materiaal geschikt voor het onderdeel dat je wilt isoleren. Lees je vooral goed in over welk en hoeveel materiaal er nodig is als je zelf wilt gaan isoleren, of kies ervoor om een isolatiebedrijf in te huren. Hier hoef je gelukkig niet alleen voor in Amsterdam te wonen.

Bij het kiezen van het isolatiemateriaal is het verstandig om te kiezen voor een zo hoog mogelijke isolatiewaarde. De meest voorkomende isolatiematerialen zijn:

Het is belangrijk dat het materiaal op de juiste manier wordt aangebracht. Wij zorgen ervoor dat jouw woning in Amsterdam op de juiste manier geïsoleerd wordt, en je op deze manier het meeste profijt haalt uit je investering.

Wat doet Isocoat

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Amsterdam. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie, dakisolatie verzorgen en coatings aanbrengen:

Vraag naar de mogelijkheden

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning en op zoek naar een isolatiebedrijf in Amsterdam? Aarzel dan niet op contact op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.

Offerte isolatie

Lees ook:

Reactie plaatsen