Woningisolatie in Den Helder - door Isocoat Isolatie

Woningisolatie Den Helder

Wanneer je gaat verhuizen naar een wat ouder huis, kan het zijn dat de woningisolatie aan vervanging toe is. Wanneer dit het geval blijkt te zijn, is het van belang dat je hier enige voorkennis over hebt. Zo zijn er verschillende aanbieders voor woningisolatie in Den Helder, waaronder Isocoat Isolatie.

Waarom is een goede isolatie van belang?

Het is bekend geworden dat 3 van de 4 woningen in Nederland niet goed geïsoleerd zijn. Dit is erg zonde en zal zeker in verloop van tijd verbeterd moeten worden. De reden waarom veel mensen kiezen om de oude isolatie te laten zitten, is omdat ze geen voordelen zien in het vervangen van de woningisolatie.

Toch zijn er wel een aantal belangrijke voordelen van een goede isolatie. Zo zorgt het voor:

  • Een comfortabeler huis.
  • lagere energierekeningen.
  • Minder nadelige effecten voor het milieu.
  • Waardevermeerdering woning.

den helder woningisolatie


Deze voordelen ontstaan doordat een goede isolatie warmte binnen houdt en hierdoor hoef je dus minder te stoken. Wanneer je minder hoeft te stoken, betekend dat minder CO2-uitstoot. Dit zorgt dan weer voor meerdere voordelen voor het milieu.

Wat van soorten woningisolatie zijn er?

Door een huis goed te isoleren zorgt het ervoor dat de warmte naar buiten verdwijnt of andersom; dus in de winter blijft het warm in huis en in de zomer koel. Isocoat Isolatie verzorgt:

Waaraan voldoet een goede isolatie?

Wanneer je een huis wilt laten isoleren, kun je kiezen uit verschillende soorten materiaal. Wanneer je een isolatiemateriaal wilt kiezen, zul je voor de isolatiewaarde van de vloer minstens Rc= 3,5 aan moeten houden. Voor het dak geldt hier een waarde van Rc=6 en voor de gevel van nieuwbouw Rc=4,5. Wil je graag energieneutraal isoleren, kies dan voor een Rc-waarde tussen de 6 en 10.

Wat misschien net zo belangrijk is als het materiaal, is de manier waarop het wordt aangebracht. De juiste onderdelen dienen goed op elkaar aan te sluiten. Door een goede montage voorkom je een hoop ongemakken. Hierbij kun je denken aan luchtlekken en koude plekken. Wanneer er luchtlekken of koude plekken aanwezig zijn in de isolatie, zal er energieverlies optreden.

Daarnaast vergroot het de kans op condens- en schimmelvorming. Door condens- en schimmelvorming gaat de isolatie een stuk langer mee. Het is dan ook van belang dat je in zee gaat met een bedrijf uit Den Helder die beschikt over een certificaat.

certificaat woningisolatie den helder

Door wie laat je de woning isoleren

Wanneer je besluit om je woning in Den Helder, van een nieuwe isolatie te laten voorzien, is het van belang dat je eerst beslist welke soort isolatie je nodig hebt.

Wil je het dak, de vloer, of de muren opnieuw laten isoleren? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt, kun je beginnen met de zoektocht naar een professionele aannemer. Hierbij is het van belang dat de aannemer waarmee je in zee wilt gaan, beschikt over een certificaat.

Wanneer het bedrijf waarmee je samen wilt werken dit certificaat kan laten zien, dan biedt dat je extra garantie op een goede samenwerking.

Wat kunnen wij voor je doen?

Kom je er zelf niet helemaal uit, vraag ons dan advies. Wij komen geheel vrijblijvend langs voor een adviesgesprek over dak-, vloer-, bodem en/of spouwmuurisolatie.

Maar naast deze isolatiewerkzaamheden kunnen wij ook:

Wat doet Isocoat

Isocoat Isolatie verzorgt woningisolatie in heel Nederland dus ook in Amsterdam. Naast vloerisolatie en bodemisolatie betekent dit dat we ook spouwmuurisolatie, spuitisolatie, dakisolatie verzorgen en coatings aanbrengen:

Vraag naar de mogelijkheden

Heb je nog vragen over de isolatie van jouw woning en op zoek naar een isolatiebedrijf voor woningisolatie in Den Helder? Aarzel dan niet op contact op te nemen met ons en laat ons die vragen beantwoorden.Offerte isolatie

Lees ook:

Reactie plaatsen